Les primeres eleccions competitives del Cercle seran el 12 de juliol

El lideratge de l'entitat entra en un anòmal conflicte després de dècades de candidatures úniques amb la continuïtat de la gestió de l'actual junta en entredit

El president del Cercle d'Economia, Javier Faus, durant la Reunió anual de l'entitat | EP El president del Cercle d'Economia, Javier Faus, durant la Reunió anual de l'entitat | EP

El Cercle d'Economia convoca eleccions. L'entitat que agrupa els grans representants de la burgesia barcelonina, només una setmana després de la clausura de la seva XXXVII reunió anual, estableix lloc i data per als que seran els seus primers comicis competitius entre dues candidatures –en contra de la tradicional successió amb candidatura única que marcava la genealogia de comandament del Cercle. Així, el nou president de l'organització serà elegit el pròxim dimarts 12 de juliol.

La convocatòria de l'Assemblea General Ordinària en què se celebraran les eleccions ha anat acompanyada de la dimissió com a membre de la junta directiva de Jaume Guardiola, el candidat que representa la successió més orgànica a Javier Faus, amb un "agraïment a la feina feta". També ha deixat la secretaria Camino Quiroga, per la seva voluntat d'incorporar-se "a una de les candidatures", i serà Mònica Ribé qui ocuparà el càrrec en endavant.

EL Cercle ha anunciat també l'aprovació de diverses normes pel que fa al reglament de vot de cara a la jornada electoral. La Junta Directiva ha ratificat el model d'avals, pel qual cada precandidat haurà de presentar-ne 50; així com el model de delegació de vot i la data del sorteig dels membres de la Mesa Electoral. Els advocats Jaume Marfà i Eudald Vendrell seran els assessors de la Mesa i la Junta en tot el procés.

La Junta Directiva del Cercle ha donat, a més, per tancat el cens electoral "tant pel que fa a les altes com a les baixes". Segons ha informat l'entitat a la convocatòria d'eleccions, a més, s'ha posposat la decisió sobre l'admissió de nous socis fins després de les eleccions "davant l'alt nombre de sol·licituds d'admissió presentades les setmanes prèvies a la celebració de la Junta".

Així, dimarts 12 de juliol es decidirà –en dues convocatòries, una a les 16.30 h i una a les 17 h– el lideratge d'una de les entitats econòmiques més rellevants del país. Queden per veure la conformació de les candidatures al voltant de Guardiola i Rosa Cañadas, presidenta de la Fundació Tanja –crítica amb la gestió de Faus i que com apuntava el director de VIA Empresa Víctor Costa ja fa dos anys que feia campanya per ocupar la presidència de l'ens–, així com les estratègies de continuïtat o no amb els predecessors especialment del que era fins ara membre de la Junta Directiva. Hi ha Cercle.

Més informació
Realpolitik i Pau Casals al Cercle d'Economia
El Cercle d'Economia assenyala el camí: "Fora d'Europa fa fred"
El Cercle d'Economia posa el focus de la seva 37a edició en "el moment d'Europa"
Avui et destaquem
El més llegit