Els 'business angels' dominen el 90% de la inversió europea

La dimensió del mercat d'inversió en companyies de nova creació és de més de 5.700 milions d'euros al Vell Continent

La segona edició del World Business Angels Investment Forum (WBAF), que s'ha celebrat a Istanbul, s'ha centrat en les opcions que tenen les empreses per potenciar la innovació i aportar més valor a través de les associacions amb business angels, startups i pimes. El Fòrum també ha transmès la importància del paper de l'Angel Investment, recordant que més del 90% de les inversions en les fases inicials de creixement de les empreses a Europa procedeixen de Business Angels.

La dimensió del mercat d'inversió en empreses de nova creació és de més de 5.700 milions d'euros a Europa i més de 20.000 milions de dòlars als Estats Units i el Canadà. A més, s'espera que la mida total del mercat superi els 50.000 milions de dòlars l'any 2020. També s'ha recordat que més del 96% de l'economia mundial està impulsada per les pimes, startups i emprenedors.

En paraules d'Albert Colomer, director de BANC i board membre de l'EBAN, "molts governs ja han entès la importància de la inversió en la creació de nous llocs de treball i en el foment de justícia social, i per tant han posat en pràctica noves regulacions que proporcionen incentius fiscals per als Business Angels i per a les empreses de nova creació".

Alhora, la inversió privada i el capital risc estan creixent considerablement a escala mundial. Durant aquest primer trimestre, els fons de Venture Capital han representat gairebé el 17% dels fons invertits, més del doble de la seva quota de fa cinc anys.

L'esdeveniment celebrat a la capital de Turquia ha comptat amb més de cent experts mundials que han participat en diverses taules rodones i presentacions, portant els debats i les reflexions a continguts d'alt valor estratègic.

Colomer ha participat en dues d'aquestes taules, debatent qüestions com les conseqüències derivades del Brexit a l'ecosistema de la inversió privada i l'efecte del Global Youth Empowerment Fund sobre el finançament de projectes.
Avui et destaquem
El més llegit