Els empresaris de Davos

El Fòrum Econòmic reuneix a la ciutat suïssa les personalitats més influents del món polític, empresarial i mediàtic que debaten sobre el futur de l'economia

La gran majoria són banquers, però en la llista d'empresaris i representants del món econòmic també hi ha CEOs de grans multinacionals.

Michael T. Fries
- President i CEO de la companyia internacional de telecomunicacions i televisió Liberty Global, fundada el 2005 a Colorado.

Liberty Global és un dels proveïdors d'Internet més grans del món. Opera a 14 països diferents, arriba a 53 milions de llars i 27 milions de clients, i compta amb uns ingressos anuals que superen els 18 bilions de dòlars.

Bill Gates - El seu nom complet és William Henry Gates III. Quan es parla de Gates, no només s'esmenta el seu paper com a empresari i co-fundador de Microsoft, sinó que la seva tasca filantròpica és inherent al seu nom.

Juntament amb la seva dona, Melinda Gates, presideix la Fundació Bill i Melinda Gates, dedicada a eliminar les desigualtats en matèria de salut i educació al món. També treballa de prop amb Carlos Slim a través de la fundació creada per l'empresari mexicà i dedica el 95% dels seus ingressos a taques humanitàries.

Bill Winters - CEO del banc britànic Standard Chartered des del juny del 2015. És una de les cares més noves de la trobada, però el Telegraph  el considera "un dels millors banquers de la seva generació".

Jeffrey Urwin - Un altre dels noms més recents en el sector bancari, aquest vegada, per part del Deutsche Bank i sota el càrrec de co-responsable del negoci d'inversió.

Urwin acudeix a Davos en un context difícil per al banc alemany. El passat mes d'octubre va anunciar una retallada de 15.000 llocs de feina i la sortida de 10 països després de registrar unes pèrdues de 6.024 milions d'euros en el tercer trimestre de l'any.

Lloyd Blankfein – CEO de Goldman Sachs des del 2006. Lluny de la seva posició com a banquer, Blankfein destaca per haver donat suport a la Rockefeller family's Asia Society, a la Robin Hood Foundation i a la Weill Cornell Medical College.

George Soros – Magnat financer hongarès acusat, per una banda, d'haver fet fortuna amb l'especulació de divises; però lloat, per l'altra, per la seva ajuda filantròpica des del 1970. És conegut per ser l'home que va provocar la caiguda del Banc d'Anglaterra el 1992, quan se suposa que va obtenir uns guanys de 1.000 milions de dòlars.

Larry Fink – Va començar la seva carrera a First Boston i va jugar un paper decisiu en la creació i desenvolupament del mercat de valors recolzats per hipoteques als Estats Units. El1988 va ser co-fundador de BlackRock i actualment n'és conseller delegat.

Ha participat a BlackRock durant 25 anys fins convertir-la en l'empresa més gran del món de gestió d'actius, donant feina a més de 10.000 persones i 4,2 bilions d'euros en actius.

Muhtar Kent – L'actual CEO Coca-cola va començar a treballar a la companyia el 1978. Aquest novaiorquès de pare turc ha fet carrera de fons a l'empresa productora de l'arxiconeguda beguda. Va ser Nomenat pel càrrec de conseller delegat de la companyia el 2008 i es va convertir en president de la junta l'any 2009. Així mateix, és també un habitual del Grup Bildelberg.

Lakshmi Mittal – Empresari indi radicat a Londres, presideix l'empresa ArcelorMittal, que és el primer productor mundial d'acer –de fet controla el 10% del comerç mundial d'aquest aliatge-. Mittal posseeix el 41% de les accions d'ArcelorMittal i també el 34% de l'equip de futbol anglès Queens Park Rangers F.C. És el sisè home més ric del món segons Forbes amb una fortuna de 28.700 milions de dòlars l'any 2010.

Avui et destaquem
El més llegit