Els pastissers preveuen vendre 920.000 kg de panellets

El Gremi de Pastissers de Barcelona creu que les xifres seran similars a les del 2013 i espera un lleuger repunt en cap de setmana

Els pastissers de Catalunya preveuen vendre vora 920.000 quilograms de panellets per aquesta diada de Tots Sants, segons el Gremi de Pastissers de Barcelona. El seu president, Elies Miró, explica que són xifres "similars" a les vendes del 2013, tot i que per aquest any s'espera un "repunt en les zones de cap setmana".

Elies Miró també ha remarcat que les compres de panellets s'han anat produïnt "amb prudència" durant la setmana i que s'espera que els dies forts siguin divendres i dissabte. Malgrat afrontar "amb optimisme" les vendes d'enguany, el president es mostra prudent i afirma que "la recuperació no serà espectacular".

Retorn de clients
Miró, d'altra banda, ha posat de manifest que s'està notant el "retorn d'un perfil de client" cap a les pastisseries tradicionals. Es tracta de clients que els darrers anys havien decidit comprar els panellets en grans superfícies. Tot i així, també avisa que el consum, amb la crisi, és més responsable: "Ara ja no hi ha el posa-n'hi més que no passa res si sobra".

Es calcula que les famílies es gastaran 25 euros de mitjana i compraran plates de mig quilo. El panellet estrella serà, com sempre, el de pinyons, tot i que durant els últims anys s'han anat introduint panellets "més lleugers" fets de fruites exòtiques.

En aquest sentit, Miró ha aprofitat el context per reivindicar les tradicions catalanes i "el retorn dels costums gastronòmics". Ha lamentat el ressò mediàtic que hi ha al voltant de la festa nord-americana de Halloween i ha demanat que es promogui la castanyada.

Avui et destaquem
El més llegit