Els polítics de Davos

El Fòrum Econòmic reuneix a la ciutat suïssa les personalitats més influents del món polític, empresarial i mediàtic que debaten sobre el futur de l'economia

Idees i diners no són suficients, cal un marc regulador. Per aquest motiu, la presència de polítics és destacada en totes les trobades del Fòrum de Davos.

José Manuel Durão Barroso
- L'activitat política de l'ex president de la Comissió Europea va començar a Portugal el 1985. El 2002 va convertir-se en el Primer Ministre de Portugal, però va deixar el càrrec dos anys després per ser president de la CE, on hi ha estat durant 10 anys. 

 

George Osborne – Canceller d'Hisenda del Regne Unit des de l'arribada de David Cameron al Govern. L'octubre de 2008 va ser acusat de demanar una donació de 50.000 lliures per al magnat rus de l'alumini Oleg Deripaska.

John Kerry – El secretari d'Estat dels Estats Units d'Amèrica acut a Davos amb la fita d'haver tancat l'acord diplomàtic amb Iran i l'aixecament de les sancions. Però a la reunió es trobarà amb el primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, una de les veus més crítiques de l'acord nuclear. També haurà de presentar l'estratègia dels Estats Units contra l'Estat Islàmic davant, entre d'altres, de líders del Golf Pèrsic i el president Iranià, Hassan Rouhani.

Ban Ki-Moon – El Secretari general de les Nacions Unides va demanar l'any passat als empresaris i assistents a Davos que "inverteixin de manera sàvia perquè hi hagi baixos nivells de carboni". Un any més tard i després de la cimera de París 2015, Ki-Moon vol fer notar la presència de la institució que presideix.

Jacob Zuma – El president de la República de Sud-Àfrica acut a Davos amb l'objectiu de promocionar el seu país com una destinació segura per invertir just quan Goldman Sachs tanca el fons dedicat a les emergents que va crear l'any 2001 i en què hi havia inclosa, com a economia en potència, Sud-Àfrica.

Angela Merkel – Cancellera alemanya és a dona més influent de l'any 2015. Tot i que la crisi migratòria a Alemanya i la seva gestió són un dels temes més candents en aquesta edició de Davos, sembla ser que el cas d'agressions massives a dones la nit de Cap d'Any a Colònia han fet que declini la invitació.

Shimon Peres – Va ser primer ministre d'Israel en dos períodes i president del país en dos períodes. A més, va ser guardonat amb el Premi Nobel de la Pau, conjuntament amb Yitshaq Rabbín i Iàssir Arafat, l'any 1994.
Avui et destaquem
El més llegit