Els treballadors del Metro mantenen la vaga

Els representants sindicals han rebutjat l'oferta de la direcció de TMB

Negociacions trencades, per ara. Així ha acabat la reunió de mediació de Govern amb la direcció de TMB i els treballadors del Metro de Barcelona, que pretenia desencallar la vaga anunciada per aquest dilluns i dimecres. El portaveu del comitè de vaga, Óscar Sánchez, ha justificat haver-se alçat de la reunió perquè veuen com una "provocació que l'empresa després de cinc mesos sense voler negociar el conveni col·lectiu, ens digui que l'única manera d'acostar postures és que negociem en hores un conveni col·lectiu per tres anys". Per tot plegat, els treballadors del Metro mantenen la vaga de dilluns i dimecres, coincidint plenament amb la celebració del Mobile World Congress.

Segons els treballadors, l'empresa "no té cap ganes d'acabar aquest conflicte" i per això aniran a la vaga que ja havien anunciat. La decisió "no només esgota el marge de negociació" sinó que qüestiona "la postura de l'altra part". Sánchez lamenta que "hagin fet veure" que hi havia opcions per desencallar el conflicte. "No estaven oferint negociar un conveni, estaven dient que els és igual que fem vaga el 22 i el 24" de febrer, ha recriminat a la direcció de TMB. De fet, ha carregat durament contra la direcció i ha advertit l'Ajuntament de Barcelona, que pilota Ada Colau: "Que la direcció de metro sigui tant poc respectuosa amb els treballadors, i amb la ciutadania, hauria de fer pensar a l'Ajuntament qui tenim a la direcció de metro".

Durant les negociacions de mediació d'aquest dissabte, que s'han allargat més de nou hores, els sindicats asseguren que s'han rebutjat les propostes de caràcter salarial i en termes de contractació. Entre d'altres, els treballadors volien que els nous treballadors passessin a indefinit al cap d'un temps. El comitè de vaga ha respost a la proposta de la direcció amb una contraoferta. Segons Sánchez, les dues propostes "no eren properes".

La resposta de l'Ajuntament, diumenge
Els representants de TMB han sortit del departament de Treball minuts després que ho fessin els dels sindicats. No han fet declaracions perquè, de fet, està previst que aquest diumenge hi hagi una roda de premsa per part de representants de l'Ajuntament de Barcelona per valorar la situació. Per la seva banda, la Generalitat ha assegurat que manté les portes obertes per si es volen reprendre les negociacions i desencallar la situació.
Avui et destaquem
El més llegit