Els vins catalans lideren el mercat per primer cop

Els vins de casa nostra són profetes a casa seva i lideren el mercat amb una quota gairebé del 34%

El conseller d'Agricultura, Jordi Ciuraneta, ha destacat que, per primera vegada, els vins catalans lideren el mercat en aquesta comunitat amb una quota del 34%, segons informa aquest departament.

Ciuraneta ha donat a conèixer aquesta dada durant la seva intervenció en la celebració del 35 aniversari de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), en un acte en el qual també s'ha presentat la 35 edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya.

El panorama del vi català, ha destacat, ha canviat els últims anys i, per primera vegada, "els vins catalans són profetes a casa seva i lideren el mercat amb una quota gairebé del 34 %".

El conseller ha destacat que hi ha una nova generació de consumidors, "més informada i, a la vegada, més exigent en la seva elecció, que entén que les denominacions d'origen de Catalunya produeixen excel·lents vins i caves".

L'Incavi té entre els seus objectius la difusió de la cultura del vi i del seu consum "intel·ligent" i amb motiu del seu aniversari, Jordi Ciuraneta ha volgut fer un reconeixement de tot el seu personal.

El conseller ha subratllat que aquest institut té una trajectòria d'"èxit" i el repte de buscar noves sinergies.

Quant a la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que també celebra aquest any la seva 35 edició, tindrà lloc a Barcelona del 19 al 24 de setembre amb l'objectiu de ser un aparador dels nous productes amb Denominació d'Origen.

Un total de 81 cellers de les dotze denominacions d'origen reconegudes participaran en aquesta iniciativa.
Avui et destaquem
El més llegit