Emprenedoria com motor de transformació, present i futur de l'ocupabilitat

Des de la Universitat és imprescindible llegir entre línies aquest context, entendre-ho de manera detallada i actuar

Quin paper té l'ambició a l'emprenedoria? | iStock Quin paper té l'ambició a l'emprenedoria? | iStock

Un món canviant, tecnologies que han transformat el paper en un intangible, talent amb necessitats d'experimentar, reclutament i selecció com a motor per a enamorar a un/a candidat/a. Tot això, provoca, una confrontació entre talent i empresa i, en conseqüència, una complexa ocupabilitat.

Les empreses d'ahir buscaven talent a baixos salaris, les d'avui no creuen en els salaris. Tot això, amb un talent que no sap si anar-se a un costat o un altre de l'escenari.

És obvi. Estem davant d'un context -disruptiu i canviant- que exigeix de noves maneres d'emprar-se. Col·locar tots els esforços en una organització és un element que està i anirà desapareixent amb força. Existeix una transformació dels costos fixos en les empreses, on aquestes passen de la nòmina a la contractació per projectes concrets. Per què farem una nòmina indefinida a un talent que de mitjana estarà amb nosaltres anys?

Des de la Universitat és imprescindible llegir entre línies aquest context, entendre-ho de manera detallada i actuar. Qui així no ho entengui, es queda fora del joc a poder oferir l'experiència que ha de ser real, connectada amb els sectors professionals.

Tot això ens ensenya que estem davant d'un/a estudiant que tendeix a l'emprenedoria, com a present i futur es la seva ocupabilitat. Si. Estem davant d'un/a estudiant que entén que ha de complementar la seva formació acadèmica amb una sèrie d'activitats que ho connectin amb el que els seus ocupadors/as els demanen.

Estem davant d'un context -disruptiu i canviant- que exigeix de noves maneres d'emprar-se

Per a ESIC Barcelona el present curs és especial i diferent, ja que s'ha formalitzat l'Àrea d'Emprenedoria, cobrint, a través d'un conjunt d'activitats d'alt voltatge.

Com a factor clau d'èxit per a donar impuls a aquesta àrea, comptem amb Starsud Studio, una acceleradora empresarial i fons d'inversió, amb el qual conjuntament executem algunes de les activitats del Pla Estratègic d'Emprenedoria, del curs 22-23.

Dins del Pla Anual d'Emprenedoria 2022-2023, ESIC Barcelona ha assumit reptes realment interessants, destacant el ESIC ENTREPENEURSHIP JOURNEY. Un programa que consta de cinc mentorias on el milloris projectes podran presentar la seva idea de negoci en una jornada d'inversió real.

Al programa es van presentar un total de 60 idees de negoci, de les quals han estat seleccionats 20 projectes que accediran al programa de finançament, el Fòrum Seed.

El tret de sortida va tenir lloc el dimarts 21 de febrer al Campus Universitari amb la celebració de la primera mentoria, “Ideació i definició del model de negoci”, comandada pel CEO de Startsud, Marc Arza.

Estem enmig del camí. Recorrent el trajecte. Amb força i il·lusió. Per cert, dos conceptes cada vegada més precaris i imprescindibles en un ecosistema d'emprenedor.

Més informació
La necessitat de noves metodologies d'estudi
La Fundació Gran Teatre del Liceu, BSC–CNS i Vicio, guanyadors dels Premis Aster d'ESIC
El metavers, un nou espai per al màrqueting
Avui et destaquem
El més llegit