Qui és qui: la lluita per presidir el Barça

Sèrie dels perfils empresarials dels precandidats a la presidència del club

El FCB és un motor econòmic de la ciutat de Barcelona El FCB és un motor econòmic de la ciutat de Barcelona

Comencen una sèrie d'articles on mostrem als nostres lectors els perfils empresarials dels precandidats a la presidència del Barça. Queda poc per a la presentació de les signatures i val la pena aclarir qui són els nou pretendents que lluiten per ocupar el seient central de la llotja del Camp Nou i com encaren aquests últims dies de campanya per fer el pas definitiu de precandidats a candidats. 

Hem escrit els nou perfils a partir de les dades i la informació que es pot trobar a Internet, les xarxes o alguns documents i llibres, però sobretot al coneixement personal del cronista que en un moment o altre ha tingut relació, més o menys estreta, directa o indirecta, amb cadascú dels personatges esmentats. Fèlix M. Iriarte podria ser un soci qualsevol.

Al cap i a la fi, Barcelona és un enorme camp de joc on les persones es troben una vegada darrera altra, entre parades i xuts a boca de gol, com en un carrusel de fira. És important dir que la llista de candidats mostra un club heterogeni, quasi eclèctic, on la barreja de perfils i tarannàs reflecteix la principal riquesa del Barça: les seves diferents ànimes i maneres d'entendre el barcelonisme. Més que un sentiment. 

"La llista de candidats mostra un club heterogeni, quasi eclèctic, on la barreja de perfils i tarannàs reflecteix la principal riquesa del Barça: les seves diferents ànimes i maneres d'entendre el barcelonisme"

Trobem advocats, empresaris de trajectòria internacional i altres locals, executius d'empreses petites i mitjanes, gestors de patrimonis familiars i gestors immobiliaris; precandidats nouvinguts a l'entorn blaugrana, i d'altres que formen part de la fauna del més que un Club des de fa 25 anys; pretendents que somien ocupar la presidència i buscadors d'una notorietat que els ajudi a rellançar carreres professionals o simplement, una fama efímera amb la qual alimentar el seu ego.

Són unes eleccions importants, en les quals s'ha d'escollir un president que prendrà unes decisions vitals per a la bona marxa i el futur del club al llarg de les pròximes dècades. Donada aquesta missió, hi ha uns precandidats més qualificats i amb més trajectòria que d'altres; però són els lectors i socis del Barça qui ho hauran de decidir. Nosaltres només volem explicar qui és qui, què és què i el perquè de tot plegat. 

Quan es publicarà cada perfil?

5 de gener: Pere Riera

6 de gener: Lluís Fernàndez i Alà

7 de gener: Toni Freixa

8 de gener: Xavier Vilajoana

11 de gener: Jordi Farré i Muñoz

12 de gener: Emili Rousaud

13 de gener: Agustí Benedito

14 de gener: Víctor Font

15 de gener: Joan Laporta 

Més informació
Els comptes del Barça: fum, ombres i molta por
Barça, octubre de 2020: el final d’un règim
Avui et destaquem
El més llegit