Les empreses de ciberseguretat de Catalunya facturen 1.071 MEUR

El sector dona feina a 9.400 persones, ha crescut més d'un 15% el darrer any i suma 495 companyies especialitzades

Les xifres del negoci de la ciberseguretat a Catalunya | iStock Les xifres del negoci de la ciberseguretat a Catalunya | iStock

Catalunya compta amb 495 empreses dedicades a la ciberseguretat que facturen un total de 1.071 milions d'euros, un 17,3% més que l'any anterior. Segons un estudi d'Acció i l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, el sector dona feina a més de 9.400 persones, amb un creixement del 15%. L'informe subratlla també que Catalunya és la tercera regió europea en captació d'inversió estrangera en aquest negoci, només per darrere d'Irlanda i Brussel·les. Tal com apunta el Govern, els conflictes geopolítics internacionals, les crisis econòmiques o el sorgiment d'indústries cada cop més connectades han afavorit l'auge d'aquesta activitat els darrers temps.

L'estudi, presentat en el marc de IoT Solutions World Congress que se celebra a Barcelona dins de l'ISE, indica que els darrers cinc anys el nombre de companyies catalanes que es dediquen a la ciberseguretat s'ha incrementat un 40%. D'acord amb el document, el 2022 els ciberatacs s'han incrementat un 50% en comparació amb l'any anterior.

Tal com apunta el Departament d'Empresa i Treball, les firmes catalanes de l'àmbit de la ciberseguretat són essencialment pimes (85% del total) i prop d'un terç del total (29,1%) tenen menys de deu anys. "Es tracta d'un sector amb presència internacional, ja que el 28,7% de les companyies que s'hi dediquen són exportadores", recull l'estudi. . Pel que fa als segments de negoci, l'estudi apunta que el 89,7% de les companyies es dediquen a la protecció, seguides d'aquelles que treballen en l'àmbit de la identificació dels ciberatacs (58,7%), de les que s'especialitzen en detecció (37%), la resposta (33,6%) i la recuperació davant d'aquests episodis (20,6%).

Avui et destaquem
El més llegit