Repsol portarà petroli de Veneçuela a Europa per reduir la dependència de Rússia

El govern estatunidenc avala l'operació i també autoritza la companyia italiana Eni

El conseller delegat de Repsol, Josu Jon Imaz | EP El conseller delegat de Repsol, Josu Jon Imaz | EP

Repsol portarà petroli de Veneçuela a Europa amb l'aval dels Estats Units per compensar la dependència de Rússia, segons ha avançat Reuters, que també explica que l'autorització s'estén a la companyia italiana Eni. Així doncs, l'energètica espanyola serà una de les dues companyies autoritzades per reprendre l'intercanvi de petroli per deute que es va aturar fa dos anys quan el govern estatunidenc va intensificar les sancions contra Veneçuela. Les fonts citades per Reuters expliquen que els enviaments podrien començar en un mes i hauran d'anar específicament a Europa. Tant Repsol com Eni tenen empreses conjuntes amb la petrolera estatal veneçolana PDVSA.

El canvi de postura es produeix després que els EUA autoritzessin les petrolieres europees per operar a Veneçuela eximint-los de les sancions a canvi de fer passos per reprendre el diàleg polític amb l'oposició. Les autoritats dels Estats Units van comunicar la notícia a les empreses el mes passat, però els detalls i les restriccions de revenda no s'havien comunicat fins ara.

L'administració del president dels Estats Units, Joe Biden, espera que el cru veneçolà pugui ajudar Europa a reduir la dependència de Rússia i redirigir alguns dels carregaments de Veneçuela des de la Xina.

Avui et destaquem
El més llegit