Es busca inversor de 900.000 euros a l'Anoia

La firma Àuria Grup cerca finançament per ampliar la seva planta i donar feina a 860 persones amb dificultats i risc d'exclusió social

Àuria Grup és un conjunt d'entitats d'iniciativa social, que treballen per a persones amb especials dificultats de l'Anoia. Amb 800 treballadors i 15 milions d'euros anuals de facturació, són capdavanters al conjunt de la comarca i de la Catalunya Central. Ara el grup vol seguir creixent, i per això està buscant 900.000 euros, el finançament necessari per poder ampliar les seves instal·lacions d'Igualada amb un nou espai de 1.500 metres quadrats.

Segons apunta el director general d'Àuria Grup, Miquel Canet, l'ampliació permetria mantenir els 800 llocs de treball actual i la contractació d'una seixantena de persones més. "Tenim projectes i capacitat de créixer, però actualment els nostres espais són reduïdíssims, estem molt comprimits", explica. "El nostre creixement sempre ha sigut a base d'espai", recalca.

Inversió per generar feina
La voluntat és que l'ampliació permeti contractar persones amb moltes dificultats de trobar feina. A més de les persones greument afectades per una discapacitat, ara Àuria també es proposa atendre nous col·lectius amb dificultats, com les persones amb risc d'exclusió social, i obrir el seu àmbit d'actuació a un territori més ampli de la comarca.

Per la seva part, Canet explica que, per tal de trobar finançament, actualment estan en converses amb els ajuntaments d'Igualada, Santa Margarida de Montbui i Masquefa, ja que "creiem que la nostra proposta pot ajudar, sigui de manera localitzada a Igualada o bé als diferents municipis". Per això "fem una demanda a tots els ajuntaments de l'Anoia, ja que malgrat que no som tan potents per obrir centres a tota la comarca, anem creixent a poc a poc".

Aquesta inversió permetria fer créixer les dues àrees estrella d'Àuria: l'alimentària i la cosmètica. "Els darrers anys hem fet un pas cap a les inversions de valor afegit, i estem diversificant en tres punts les nostres opcions de creixement: la cosmètica i l'alimentària són dos sectors de molta importància, així com la licitació pública", apunta Canet.

Precisament, a principis d'aquest novembre s'ha posat en marxa un acord amb l'empresa Cuinara de productes alimentaris saludables. Des d'Àuria Grup s'elaborarà un dels productes de la marca, unes cremes de verdures saludables, que es comercialitzaran a través de Supermas, una superfície comercial de la capital de l'Anoia.

A hores d'ara Àuria Grup compta amb diferents àrees d'actuació com són la Fundació Privada Àuria –la part assistencial del grup- i el Taller Àuria, així com a cooperativa i centre especial de treball, que compta amb les cooperatives Gustauria, Àuria Cosmètics, Moltacte, entre d'altres.

Convertir l'Anoia en un referent inclusiu
Un altre repte que es proposa Àuria Grup és convertir l'Anoia en un "territori inclusiu" referent. És a dir, on cada vegada més empreses ordinàries donin feina a persones amb especials dificultats. D'aquesta manera, l'objectiu final és que el Centre Especial de Treball ocupi a les persones greument afectades que realment no podrien ser a cap altra empresa pel seu important grau de discapacitat.

Canet recalca que, més enllà dels 15 milions d'euros anuals de facturació, "l'impacte social i econòmic que genera la nostra activitat és molt important". En aquest sentit destaca que les persones amb especials dificultats són "sostenibles per a l'Administració i la família quan es busquen els recursos socials i econòmics que els permeten tenir un treball i una qualitat de vida". Per tot plegat, iniciatives com el Centre Especial de Treball suposen "una menor despesa en salut i un suport per a la família".

Tanmateix, un estudi realitzat per Àuria Grup revela que per cada euro que l'Administració inverteix a entitats com la seva, el retorn per la societat és de 4,75 euros. "El que busquem és que l'Estat, l'Administració i la ciutadania hagin de pagar menys per uns recursos ben estructurats, sostenibles i ben aprofitats",subratlla el director general.

 

Avui et destaquem
El més llegit