Espanya duplica la mitjana europea de l'atur

La UE registra una taxa d'atur del 7,3%, la més baixa dels darrers deu anys, mentre a l'Estat espanyol s'enfila al 16,7%

Oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya Oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya

L'Estat espanyol se situa segon al rànquing de països amb més persones sense feina de la Unió Europea. Espanya continua encapçalant, només per darrere de Grècia (20,5% al setembre), la llista de països amb més atur de la UE i dobla amb una taxa del 16,7% la mitjana europea.

Segons dades publicades per l'agència europea d'estadística, l'Eurostat, el mes de novembre la UE va registrar un 7,3% d'atur -un punt menys que l'any anterior- la xifra més baixa des de l'octubre del 2008. A l'extrem oposat d'Espanya o Grècia i amb els nivells d'atur més baixos se situen la República Txeca (2,5%), Malta i Alemanya (3,6%).

L'Eurostat calcula que prop de 18 milions d'europeus es trobaven en situació d'atur el novembre del 2017, la majoria -14 milions- en països de l'euro. A l'Eurozona, de fet, la mitjana se situa per damunt de la UE dels 28 amb un 8,7%, la taxa d'atur més baixa des del gener del 2009.

Quant a l'atur juvenil la línia d'evolució és similar. Mentre que la mitjana europea se situa en el 16,2% -2 punts menys que fa un any- la distància entre països és molt gran. Grècia (39,5%), Espanya (37,9%) i Itàlia (32,7%) encapçalen la llista i la República Txeca (5%) i Alemanya (6,6%) registren els nivells d'atur més baixos de la UE. En nombre de persones, 3,6 milions de joves menors de 25 es troben sense feina, la majoria dels quals en països de la zona euro.

L'agència d'estadística calcula que en un any hi ha prop de 2 milions menys d'aturats a la UE. Els països que han aconseguit reduir més el percentatge d'aturats en aquest període són Grècia, Portugal, Croàcia i Xipre, on la taxa s'ha reduït entre un 2 i un 3%.

Més informació
Un veí de Sant Andreu de la Barca a l'atur, premiat amb el Segon Premi
El Gran Penedès redueix l'atur en un 34% en 5 anys
L'atur puja de 7.391 persones al novembre a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit