L'Estat no reuneix el grup del Corredor Mediterrani des del juny

La Generalitat Valenciana demanarà la convocatòria "immediata" de l'equip que lidera a l'Estat espanyol Juan Barios

El Corredor Mediterrani és un dels temes més reclamats a escala d'infraestructures El Corredor Mediterrani és un dels temes més reclamats a escala d'infraestructures

La consellera valenciana d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha assegurat aquest dilluns que des de la Generalitat Valenciana han demanat al Ministeri la convocatòria "immediata" del grup de treball amb el coordinador del Corredor MediterraniJuan Barios. Des que el passat mes de juny es reunia per primera vegada a València el grup no s'ha tornat a reunir per a aportar cap informació sobre la marxa de les obres. "Necessitem menys anuncis i més treball conjunt perquè aquesta infraestructura avance", ha explicat Salvador. 

Durant la seua intervenció en el Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani que té lloc aquest dilluns, Salvador ha fet un repàs dels escassos avanços que s'han produït en aquesta infraestructura, que solament ha comptat amb la inauguració de l'AVE a Castelló "després d'anys de retards i promeses incomplides". La consellera ha assenyalat que "s'ha fet tard i malament, en lloc d'engegar un vertader tram del Corredor Mediterrani el que s'ha engegat és un nou tren radial que no contempla cap avanç en velocitat i que està acumulant nombroses incidències i retards", ha apuntat.

Salvador: "En lloc d'engegar un vertader tram del Corredor Mediterrani el que s'ha engegat és un nou tren radial"  

Salvador ha destacat que des de la creació del Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani el març de 2016 s'han realitzat ja cinc reunions, "situant a aquesta infraestructura en el centre de la nostra reivindicació i el que és més important, la societat civil ens ha acompanyat perquè aquest projecte siga una realitat a curt termini". Aquest espai de trobada aglutina a tots els agents socials i econòmics del territori valencià amb els quals en aquesta sessió s'ha compartit la situació actual del Corredor Mediterrani així com les inversions del Govern d'Espanya en territori valencià. 

La conselleria Salvador, al Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani | GVA
La conselleria Salvador, al Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani | GVA

 

Per la seua banda, el secretari autonòmic de la conselleria Josep Vicent Boira també ha realitzat un balanç dels últims mesos en els avanços del Corredor Mediterrani: ha explicat que en el període 2012-2017, corresponent al govern de Mariano Rajoy, la licitació per habitant en el territori valencià ha sigut la menor de totes les autonomies aconseguint nivells cinc vegades inferiors al d'altres territoris.

El País Valencià, convidat al SIL de Barcelona

Finalment, Salvador ha apuntat que la participació de la Generalitat com a autonomia convidada en el Saló Internacional de la Logística de Barcelona (SIL), "és una oportunitat per a presentar al nostre territori davant Espanya, Europa i Llatinoamèrica com la millor porta d'entrada a Europa de tots els mercats internacionals". A més, ha fet referència al fet que Barcelona serà una bona plataforma per a seguir reclamant el Corredor Mediterrani.

Més informació
Els empresaris valencians clamen a Madrid pel Corredor
El Corredor Mediterrani: entre el conceptualisme i els 'hackers'
Empresaris catalans i valencians pel Corredor
Avui et destaquem
El més llegit