Espanya ha malversat 80.000 milions d’euros en infraestructures

Un estudi elaborat per diverses universitats espanyoles posa de manifest el malbaratament públic entre 1995 i 2016

L'aeroport de Ciudad Real és un dels que té menys passatgers L'aeroport de Ciudad Real és un dels que té menys passatgers

L’Administració Pública de l’Estat i de les comunitats autònomes han malbaratat 80.000 milions d’euros públics en infraestructures, equipaments i obres innecessàries entre els anys 1995 i 2016. Així ho posa de manifest un estudi elaborat per les universitats de Barcelona, Girona, València, Cantàbria, Tenerife, Sevilla, Màlaga, Alacant i la Complutense de Madrid.

Segons l’Associació de Geògrafs d’Espanya (AGE), que publicarà l’estudi el pròxim dia 15 de juny a la seva pàgina web, es tracta de la construcció de carreteres de titularitat estatal o autonòmiques, aeroports, estacions de tren, dessalinitzadores o centres culturals que no s’haurien d’haver fet perquè han resultat innecessàries i han suposat un sobrecost.

D’altra banda, l’AGE i el Col·legi de Geògrafs han demanat més prudència a les administracions públiques competents en l’àmbit del creixement urbà per preservar la connectivitat ecològica i funcional i adaptar l’espai geogràfic als efectes del canvi climàtic.

Segons l’entitat, les administracions públiques s’han relaxat una mica en el compliment d’algunes obligacions com la d’incorporar estudis i cartografies en els processos d’avaluació de la sostenibilitat ambiental i territorial. Els geògrafs han detectat que, a l’hora de dissenyar els plans urbanístics (PGOU), els municipis únicament tenen en compte el risc d’inundacions i no la possibilitat de desplaçaments de terres, moviments sísmics, sequeres o els temporals a la costa.

Més informació
Per què invertir en infraestructures
Un "any perdut" en infraestructures
Caiguda del 50% d'inversió a Catalunya en 10 anys
Avui et destaquem
Comentaris (2)
Tonia Català Fa 1 any
I qui ha de pagar per haver fet aquesta mala feina malbaratant diners de tots els ciutadans? Estem farts de que els governants sempre s'en surtin de rosetes i sempre protegits pels privilegis de ser càrrecs polítics. Ells sempre tenen bons sous, bones pensions, bones feines en deixar els càrrecs i nosaltres sempre pagant totes les seves malifetes. Que tornin els diners amb part dels seus sous com farien amb qualsevol ciutadà que no pagues els seus imposts.
el teu Fa 1 any
"L’Administració Pública de l’Estat i de les comunitats autònomes han malbaratat 80.000 milions d’euros públics en infraestructures" ... "comunitats autònomes" para eso si somos aspanyoles ;)

El més llegit