Espanya ha malversat 80.000 milions d'euros en infraestructures

Un estudi elaborat per diverses universitats espanyoles posa de manifest el malbaratament públic entre 1995 i 2016

L'aeroport de Ciudad Real és un dels que té menys passatgers
L'aeroport de Ciudad Real és un dels que té menys passatgers

L’Administració Pública de l’Estat i de les comunitats autònomes han malbaratat 80.000 milions d’euros públics en infraestructures, equipaments i obres innecessàries entre els anys 1995 i 2016. Així ho posa de manifest un estudi elaborat per les universitats de Barcelona, Girona, València, Cantàbria, Tenerife, Sevilla, Màlaga, Alacant i la Complutense de Madrid.

Segons l’Associació de Geògrafs d’Espanya (AGE), que publicarà l’estudi el pròxim dia 15 de juny a la seva pàgina web, es tracta de la construcció de carreteres de titularitat estatal o autonòmiques, aeroports, estacions de tren, dessalinitzadores o centres culturals que no s’haurien d’haver fet perquè han resultat innecessàries i han suposat un sobrecost.

D’altra banda, l’AGE i el Col·legi de Geògrafs han demanat més prudència a les administracions públiques competents en l’àmbit del creixement urbà per preservar la connectivitat ecològica i funcional i adaptar l’espai geogràfic als efectes del canvi climàtic.

Segons l’entitat, les administracions públiques s’han relaxat una mica en el compliment d’algunes obligacions com la d’incorporar estudis i cartografies en els processos d’avaluació de la sostenibilitat ambiental i territorial. Els geògrafs han detectat que, a l’hora de dissenyar els plans urbanístics (PGOU), els municipis únicament tenen en compte el risc d’inundacions i no la possibilitat de desplaçaments de terres, moviments sísmics, sequeres o els temporals a la costa.

Més Informació
Per què invertir en infraestructures
Un "any perdut" en infraestructures
Caiguda del 50% d'inversió a Catalunya en 10 anys
Avui et destaquem
Comentaris (2)
Tonia Català
I qui ha de pagar per haver fet aquesta mala feina malbaratant diners de tots els ciutadans? Estem farts de que els governants sempre s'en surtin de rosetes i sempre protegits pels privilegis de ser càrrecs polítics. Ells sempre tenen bons sous, bones pensions, bones feines en deixar els càrrecs i nosaltres sempre pagant totes les seves malifetes. Que tornin els diners amb part dels seus sous com farien amb qualsevol ciutadà que no pagues els seus imposts.
el teu
"L’Administració Pública de l’Estat i de les comunitats autònomes han malbaratat 80.000 milions d’euros públics en infraestructures" ... "comunitats autònomes" para eso si somos aspanyoles ;)