Espanya, el mercat laboral més fràgil de la UE

Segons l'Eurostat, també és el segon Estat amb la taxa d'atur més alta, d'un 15,8%, només superat per Grècia

El mercat laboral espanyol és el més fràgil de la UE | ACN El mercat laboral espanyol és el més fràgil de la UE | ACN

Espanya va acabar el 2020 amb el mercat laboral més fràgil de la Unió Europea, segons les últimes dades de l'Eurostat publicades aquest dilluns. L'estat espanyol encadena dos trimestres amb el mercat laboral més fluix d'entre tots els estats membre: el segon trimestre va registrar un 24,9% de fragilitat i el tercer va caure al 25,5%.

Per contra, aquest indicador que calcula el desequilibri entre les persones disposades a treballar i els llocs de feina disponibles va ser d'un 13,9% de mitjana a la UE. La fragilitat del mercat laboral és un indicador que suma el nombre de persones desocupades, els treballadors a temps parcial subocupats, les persones que busquen feina, però no estan disponibles immediatament i les persones disponibles per treballar, però que no busquen feina.

A la Unió Europea, la taxa ha caigut lleugerament l'últim trimestre de l'any 2020 a un 13,9% en comparació amb un 14,1% el segon trimestre. Les millors dades les registra la República Txeca amb un 3,7% de fragilitat, seguida de Polònia amb el 6,1%.

Més info: La crisi de la covid-19 deixa el major ascens de l'atur des del 2009

D'altra banda, segons el mateix informe d'Eurostat, Espanya es manté com a segon Estat de la UE amb la taxa d'atur més alta després de Grècia. En concret, l'estat espanyol va registrar un atur del 15,8% i Grècia d'un 16,7%, superant la mitja de la UE del 7,3% l'últim trimestre.

Més informació
El Govern central proposa allargar els ERTO fins a finals de maig
Com millorem el mercat laboral?
Avui et destaquem
El més llegit