El 57% dels catalans no estan satisfets amb la seva xifra d'estalvi

1 de cada 4 persones demanaran un increment de sou

Imatge d'una persona fent càlculs | iStock Imatge d'una persona fent càlculs | iStock

Un 57% dels catalans i catalanes tenen un alt grau d’insatisfacció amb la xifra d’estalvi que obtenen cada mes, segons un estudi de l’empresa Intrum. Per compensar aquesta situació i l’increment de preus, gran part de les persones consultades asseguren que demanaran una millora salarial en els pròxims dotze mesos. Més enllà de Catalunya i la resta de l’Estat, l’enquesta també s’ha dut a terme a 24 països europeus com Itàlia, Grècia, Polònia, Irlanda, Regne Unit, Dinamarca, Suïssa o Països Baixos. El 55% dels catalans estalvia menys d’un 10% del seu salari mensual.

Només el 12% de les persones consultades a Catalunya estalvien més d’un 20% del sou. Només el 26% de les persones participants poden assumir un imprevist econòmic, un percentatge inferior a la mitjana espanyola (27%) i europea (28%). 

Intrum situa les dades en un context marcat per l’increment dels preus dels aliments, la factura energètica o les pujades dels tipus d’interès. Els impulsors de l’enquesta asseguren que és “un moment ideal” per engegar accions de “bona salut financera” amb l’objectiu de millorar la planificació de despeses quotidianes. 

En paral·lel a l’estudi, el Col·legi d’Economistes de Catalunya ha adoptat una posició de prudència davant la desacceleració de la inflació. En un comunicat, l’entitat alerta que l’augment de preus es mantenen “en nivells no desitjables i deterioren els equilibris macroeconòmics”. Les dades contextualitzades pel Col·legi també recullen una "preocupació" per la inèrcia de l'IPC i les conseqüències que aquesta situació poden provocar en els pressupostos de les famílies més vulnerables de Catalunya.

Més informació
El 22% de les llars catalanes no tenen capacitat d'estalvi
L'IPC puja fins al 6,1% al febrer
L'IPC puja a Catalunya fins al 5,3% malgrat la rebaixa de l'IVA
Avui et destaquem
El més llegit