L’Estat aprova 23.156 noves places d’ocupació pública

Aquests llocs de feina se sumen a la convocatòria llançada a l’abril i suposa l’oferta més gran en els darrers 10 anys

Funcionaris del Jutjat de Primera Instància 37 de Barcelona | ACN Funcionaris del Jutjat de Primera Instància 37 de Barcelona | ACN

El Consell de Ministres ha donat llum verda a la convocatòria de 23.156 places d’ocupació pública, que se sumen a les 7.688 convocades el passat mes d’abril per a docents i forces i cossos de seguretat de l’Estat. D’aquesta manera, els nous llocs de feina al sector públic per al 2018 assoleixen les 30.844 places, “l’oferta més gran en els darrers 10 anys”, ha destacat la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet.

De les més de 23.000 places aprovades, 17.299 són de nou ingrés i promoció interna (11.095 les primeres i 6.024, les segones), mentre que 323 pertanyen a una oferta extraordinària per a l’atenció d’asilats i refugiats i 5.534 places corresponen a processos d’estabilització en l’Administració General de l’Estat i a la Justícia.

Batet ha destacat que la creació de nous llocs de feina nets amb aquesta oferta serà de 1.909 noves places, un 58% més que l’oferta de l’any anterior. La ministra també ha explicat que l’oferta d’aquest any, a més de l’atenció a asilats i refugiats, es destinarà a sectors prioritaris com la Seguretat Social i la lluita contra el frau, el reforç a l’atenció al ciutadà en serveis públics, la gestió de prestacions per desocupació, seguretat i emergències i institucions penitenciàries, entre altres àrees.

“Necessitem recuperar a l’Administració i als empleats públics com a garants de les persones més necessitades”, ha subratllat Batet, qui ha ressaltat que “per primera vegada”, l’oferta d’ocupació ve recolzada per quatre dels cinc sindicats presents en la Taula General de l’Administració General de l’Estat (CSIF, CCOO, UGT i CIGA).

Més informació
L’Estat convoca 4.725 places noves de funcionari
L’Estat perd 60.000 funcionaris des que Rajoy és president
El retorn de les oposicions
Avui et destaquem
El més llegit