Criteria doblarà la seva participació a Telefónica fins al 10% i igualarà la de l'Estat i STC

Criteria, 'hòlding' en el qual té organitzades les seves inversions industrials La Caixa, planeja incrementar de manera significativa la seva participació en Telefónica

L'Estat culmina la compra del 10% de Telefónica i es converteix en el primer accionista| EP L'Estat culmina la compra del 10% de Telefónica i es converteix en el primer accionista| EP

L'estat espanyol ja és propietari del 10% de Telefónica en un moviment que compleix l'objectiu marcat pel Consell de Ministres d'esdevenir l'accionista principal de la companyia de telecomunicacions. En concret, la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) ha adquirit 567.016.696 títols de Telefónica a un preu mitjà de 4,02 euros cadascuna. La setmana passada la SEPI anunciava que havia augmentat la participació fins al 9,038% amb 512.467.150 accions.

D'aquesta manera, el govern s'assegura que el control de Telefónica continua en mans estatals, després que el fons saudita STC anunciés la intenció de comprar el 9,9% de la companyia en una operació que li atorgava el paper d'accionista majoritari.

La Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) ha adquirit 567.016.696 títols de Telefónica

El primer moviment de l'executiu de Pedro Sánchez es va fer al març amb l'adquisició d'un paquet accionarial del 3,044% i un mes després doblava la participació amb dues compres més. Les adquisicions s'han anat succeint fins a arribar al 10% anunciat aquest dilluns.

Criteria, hòlding en el qual té organitzades les seves inversions industrials La Caixa, planeja incrementar de manera significativa la seva participació a Telefónica. Criteria es farà amb un paquet d'accions representatiu del 10% del capital de la companyia de telecomunicacions. D'aquesta manera, duplicarà la seva presència en la companyia que dirigeix José María Álvarez Pallete després que el passat 8 d'abril anunciés que havia aconseguit una participació del 5,007% en la seva capital social. 

Amb aquest moviment, Criteria igualaria la participació que l'Estat té ja en el capital de Telefónica.

Més informació
Telefónica guanya un 79% més en el primer trimestre i obté un benefici de 532 milions d'euros
Telefónica adquireix el 96,85% de les accions de la seva filial alemanya
El govern espanyol compra un 3% de Telefónica
Avui et destaquem
El més llegit