L’Estat prohibeix al Port de Barcelona liderar missions a l’exterior

El Ministeri de Foment demana aturar les accions comercials fins després del 21D per la situació política a Catalunya

El Port de Barcelona El Port de Barcelona

El Govern espanyol, a través del Ministeri de Foment, ha demanat al Port de Barcelona que no participi en missions comercials a l’exterior fins que passin les eleccions del pròxim 21 de desembre.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, tenien previst liderar una missió institucional i comercial a Buenos Aires (Argentina) i Montevideo (Uruguai) de l’11 al 17 de novembre.

Segons fonts del Port de Barcelona, el Ministeri de Foment els va comunicar que “no podien realitzar actes institucionals a l’exterior relacionats amb Catalunya” a causa del procés polític.

Amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i la intervenció de Catalunya per part de l’Estat, i amb el conseller Rull a la presó, aquesta missió exterior requeia en mans només del Port de Barcelona.

La comunitat portuària i els empresaris han decidit tirar endavant la missió per no perdre la inversió realitzada, encara que sense el paraigua del Port de Barcelona. Segons el Port, “ha deixat de ser una missió institucional i empresarial per ser una missió comercial impulsada per la comunitat portuària i els empresaris”.

Més informació
El Port viatja a Xile per reforçar els llaços empresarials
Barcelona és el port europeu que més creix en contenidors
Les missions de la Cambra de Terrassa generen 500 oportunitats de negoci
Avui et destaquem
El més llegit