Els Estats més desunits

Es calcula que als Estats Units al voltant del 8% de la població no té cobertura mèdica, gairebé 30 milions de persones

El racó del lector de VIA Empresa El racó del lector de VIA Empresa

La pandèmia està ampliant radicalment i a marxes forçades la desigualtat entre classes. Als Estats Units, on la protecció dels treballadors és mínima i on gran part dels ciutadans tenen una cobertura mèdica pèssima, aquesta diferència és radical. En tan sols una setmana, el nombre d’aturats ha augmentat en més de tres milions de persones. Mai abans s’havia registrat tant augment en tan pocs dies. A San Francisco, el centre de les empreses tecnològiques mundial, aquesta divisió és encara més present.

"La pandèmia està ampliant radicalment i a marxes forçades la desigualtat entre classes"

Els treballadors de les empreses tecnològiques, amb alts nivells adquisitius i educats a les principals universitats americanes, treballen des de casa des de ja fa setmanes (aquí conegut com WFH – work from home). Algunes empreses com Google o Facebook van prendre la decisió de WFH abans que Itàlia decretes el seu tancament total, exposant-se molt menys al covid19. A més, els ingressos de gran part de les plantilles d’aquestes empreses no està en perill. Al contrari, empreses com Houseparty, Zoom, Slack o Teams han vist augmentar desproporcionalment els seus usuaris. Totes tenen la central a la Costa Oest dels Estats Units.

Mentre, treballadors de sector serveis, més de mig milió a la badia de San Francisco, empleats a hotels, restaurants, bars, amb menys nivells d’estudis i ingressos molt inferiors s’han quedat majoritàriament al descobert. Sense poder treballar des de casa, exposant-se molt més al virus, tenint una cobertura mèdica ridicula. Es calcula que als Estats Units al voltant del 8% de la població no té cobertura mèdica, sumant fins a gairebé 30 milions de persones. Sense cobertura i molts d’ells a l’atur, a l’espera que s’aixequi el confinament a principis de maig.

"Houseparty, Zoom, Slack o Teams han vist augmentar desproporcionalment els seus usuaris. Totes tenen la central a la Costa Oest dels Estats Units"

Un risc sanitari i socioeconòmic, posant el model capitalista americà al límit. Aquest virus farà uns Estats més desunits que mai.

El Racó del Lector és una secció per compartir experiències, donar el teu feedback o fer algun suggeriment de tot allò que t'agradaria llegir o escriure. Escriu-nos a lectors@viaempresa.cat.

Més informació
Braithwaite, el coronavirus i la gestió de les expectatives
Confinament per a la gent gran
I ara què?
Avui et destaquem
El més llegit