Els Estats Units i els Països Baixos, principals mercats de les empreses catalanes el 2023

L'associació Amec destaca també la Xina, tot i els "signes d'estancament" del país en alguns àmbits

San Francisco, el principal centre d'innovació tecnològica i de mercat dels Estats Units | iStock San Francisco, el principal centre d'innovació tecnològica i de mercat dels Estats Units | iStock

L'Associació d'Empreses Industrials Internacionalitzades Amec situa els Estats Units, els Països Baixos i la Xina com els tres principals mercats de les empreses catalanes pel 2023. Segons l'Informe de Prospectiva de Mercats, durant aquest any els Estats Units continuaran liderant el rànquing gràcies a la "resiliència" del país davant les crisis i "l'avantatge comparatiu" que té l'oferta de l'Estat en "molts sectors". De fet, el document apunta que és un dels "pocs mercats estables" per fer negocis. Sobre la Xina, l'Amec ha celebrat que, tot i els "signes d'estancament" del país en el sector immobiliari, es mantingui entre els principals mercats per la seva "gran capacitat".

Sobre els Països Baixos, l'associació d'empreses industrials  ha indicat que es tracta d'un mercat "de molt fàcil accés". A Europa destaca també França, ja que en aquest cas no es pateix pels problemes logístics; i Polònia, per la quantitat de fons europeus que rep.

Més info: Paritat euro-dòlar, bon moment per fer negocis als Estats Units?

A l'Àsia, l'Amec també ha assenyalat l'Índia i Indonèsia pel seu "dinamisme" i les oportunitats que estan generant de manera progressiva en diferents sectors. A banda dels països que apareixen al rànquing, l'associació ha situat Ghana i Mèxic com a països que també es troben en "bona posició" entre els mercats de les empreses catalanes.

Després de tot, el president de l'Amec, Joan Tristany ha assegurat que "davant de la volatilitat de l'entorn, les estratègies del passat només són útils parcialment". Per aquest motiu ha instat les empreses a "abordar reptes nous" i "anticipar-se".

Avui et destaquem
El més llegit