Estudiants i empreses no tecnològiques, també al MWC 

Barcelona Activa organitza cinc tours amb 137 persones per permetre que testegin i coneguin de prop el congrés

L'Ajuntament de Barcelona té l'objectiu d'acostar el Mobile World Congress (MWC) als barcelonins i fer-los arribar les noves tecnologies, democratitzant els seus beneficis i les oportunitats que comporten. Capdavantera en l'ús de les noves tecnologies i Internet, factors com la situació laboral, el nivell educatiu, la nacionalitat o el nivell de renda als carris dibuixen l'escletxa digital de la ciutat. Ho destaca l'informe sobre la Bretxa Digital a la ciutat elaborat per la Fundació Mobile World Capital per encàrrec de l'Ajuntament de Barcelona que es va presentar la setmana passada i el que motiva, en part, aquesta iniciativa.

El consistori considera la tecnologia una eina de cohesió social, però també de capacitació professional, de competitivitat empresarial i de relació social. Per aquest motiu, a través de Barcelona Activa fa un primer pas per obrir el MWC a col·lectius que, a priori, no hi tindrien accés.

Així doncs, per primera vegada, el congrés obre les portes a beginners, sense haver d'assumir el cost ni fer els tràmits que suposa pels professionals del sector, ja que Barcelona Activa organitza aquest dijous cinc tours en què participaran 137 persones per permetre que testegin i coneguin de prop les oportunitats que ofereix el sector de la mà d'un professional que els guiarà.

Joves 'on tour' pel MWC
L'objectiu és despertar vocacions tecnològiques entre els joves, mostrar les oportunitats professionals que les tecnologies mòbils ofereixen a la ciutat i apropar a empreses de sectors tradicionals la innovació TIC per millorar la seva competitivitat. En aquest sentit, es duran a terme un parell de tours per a estudiants del CFGS Desenvolupament d'aplicacions multiplataforma de l'IES Poblenou (Sant Martí) i del CFGS Administració de Sistemes Informàtics en la Xarxa de l'IES La Guineueta (Nou Barris).

Es tracta de joves que es troben a les portes d'accedir al mercat laboral i que tenen interès en el sector mobile. Així mateix, es faran visites guiades per a participants de programes d'ocupació de Barcelona Activa per tal que puguin aplicar les últimes tendències en tecnologia en el seu aprenentatge.

Empresaris i immigrants, també convidats
A més, també accediran al congrés una vintena d'empreses no tecnològiques per fer una de les rutes guiades que s'organitzen. Es tracta de projectes industrials, de la indústria farmacèutica, d'energies renovables o de disseny gràfic, entre d'altres, què podran conèixer de primera mà la innovació tecnològica per aplicar-la a sectors tradicionals.

Des del govern local es pretén facilitar que el congrés i la capitalitat del mòbil es tradueixi en oportunitats per a aquests altres negocis que no són pròpiament tecnològics. Així mateix, conjuntament amb el Comissionat d'Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l'Ajuntament, es farà una visita guiada per a la comunitat internacional adreçada a persones del Pakistan, la Xina, Tailàndia, Anglaterra, Itàlia o els Estats Units, amb la clara vocació d'obrir l'esdeveniment a gent que normalment no hi té accés.
Avui et destaquem
El més llegit