La Unió Europea intensificarà el control sobre empreses de criptoactius, béns de luxe -metalls preciosos i rellotges, avions o iots i obres d'art- i equips de futbol professional per combatre el blanqueig de capital. Aquesta és una de les mesures que es desprèn de l'acord assolit entre el Parlament Europeu i el Consell de la Unió Europea, que pretén reforçar el sistema actual per evitar desviaments de fons cap a activitats il·lícites. En el mateix text, els colegisladors han acordat limitar a 10.000 euros l'import màxim dels pagaments en efectius i incrementar la vigilància sobre les empreses que tenen relacions amb països tercers que poden suposar "una amenaça per a la integritat del mercat intern de la UE".
Les noves normes acordades aquest dijous estableixen que qualsevol transacció superior als mil euros en els sectors identificats, haurà de ser sotmesa a una due diligence. En el cas dels clubs de futbol i els agents professional, el Consell i el Parlament Europeu atorguen certa flexibilitat als estats membres, els quals podran eliminar de la llista aquelles entitats que representen "un risc baix" de blanqueig. Pel que fa als pagaments en efectiu, més enllà del límit dels 10.000 euros, els colegisladors també han establert que es verifiqui la identitat d'una persona que digui a terme una transacció ocasional en diner metàl·lic d'entre 3.000 i 10.000 euros.
Al mateix temps, els estats membres tindrà la potestat d'imposar topalls inferiors. Recentment, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha publicat una sentència que obliga les empreses a adaptar els llocs de treball de les persones amb discapacitat permanent. Luxemburg ha dictaminat que la llei espanyola és contrària al dret comunitari. Actualment, a l’Estat es pot acomiadar automàticament un treballador d’aquestes característiques sense una reubicació prèvia. Un treballador de l'empresa Ca Na Negreta, a les Illes Balears, ha portat el seu acomiadament per la incapacitat permanent total que pateix fins a Luxemburg.