Les exportacions d'alta tecnologia cauen un 2,7%

Les vendes exteriors d'alta tecnologia han assolit un valor de 1.805,9 milions d'euros en el segon trimestre del 2018

Les importacions globals de productes d'alt contingut tecnològic han augmentat un 6,3% interanual Les importacions globals de productes d'alt contingut tecnològic han augmentat un 6,3% interanual

Les exportacions catalanes d'alta tecnologia han disminuït un 2,7% interanual el segon trimestre d'aquest any i han assolit un valor de 1.805,9 milions d'euros, segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), ha informat la Generalitat aquest divendres en un comunicat.

Les exportacions de nivell tecnològic mitjà-alt, que representen la meitat de les exportacions de productes industrials, han obtingut un valor de 8.811,2 milions d'euros durant el segon trimestre, una xifra que suposa un augment del 7,8% interanual.

Tanamteix, però, els productes de nivell mitjà-baix, amb un valor de 2.561,4 milions d'euros, han disminuït les vendes a l'exterior un 2,1%, un descens que s'explica per la caiguda de vendes a la Unió Europea, atès que les destinades a la resta del món han augmentat un 7%.

Més importacions

Amb un valor de 4.360,7 milions d'euros, les exportacions de productes de nivell tecnològic baix han patit un descens del 3,4%, mentre que les importacions globals de productes d'alt contingut tecnològic han augmentat un 6,3% interanual.

Les importacions de Catalunya en productes industrials, amb un valor de 20.828,1 milions d'euros, han crescut (8,7%), de la mateixa manera que les exportacions, que han assolit un valor de 17.539,2 milions d'euros després de créixer un 2,2% interanual.

Més informació
Catalunya concentra el 24,8% de les exportacions espanyoles al maig
Les exportacions catalanes assoleixen el millor primer semestre de la història
Avui et destaquem
El més llegit