Les exportacions catalanes assoleixen un nou màxim històric

Catalunya es manté com la comunitat que més vendes va generar al conjunt de l'Estat durant el mes de febrer

Les exportacions catalanes assoleixen els 21.873 milions d'euros en el primer trimestre de l'any | iStock Les exportacions catalanes assoleixen els 21.873 milions d'euros en el primer trimestre de l'any | iStock

Catalunya va exportar productes per 7.389,7 milions d'euros durant el mes de febrer, un 16,3% més en comparació al mateix període de l'any passat. La xifra suposa registrar un nou màxim històric –és el millor febrer de la sèrie- i millorar en un 16,9% les vendes respecte al gener, segons les últimes dades del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. Catalunya es manté com la comunitat que més vendes va generar al conjunt de l'Estat –un 24,7% del total- i el segon territori que més va contribuir al creixement de les exportacions, només per darrere de Madrid. Pel que fa a l'Estat, les vendes a l'estranger es van incrementar un 27,1% en termes interanuals, fins als 29.920,3 milions d'euros.

Per demarcacions, Barcelona es manté al capdavant del país pel que fa a vendes en termes absoluts. Durant el mes de febrer, les comarques centrals i metropolitanes van exportar productes per 5.765,5 milions d'euros, un 15,8% més que l'exercici anterior. A continuació apareixen Tarragona, amb vendes per 833 milions d'euros (+20,9%), i Girona, amb vendes per 596,3 milions d'euros (+13,2%). Pel que fa a les comarques de Ponent, les exportacions van sumar 194,8 milions d'euros, un 25% més en termes interanuals.

Per sectors, el químic també continua com a principal impulsor de les vendes, amb un creixement del 26,1% respecte a l'any passat i 2.347,3 milions d'euros facturats. Els béns d'equip es mantenen com el segon sector més rellevant a l'estranger, amb 1.133,4 milions d'euros en vendes, mentre que l'alimentació tanca el podi amb unes exportacions de 1.039,6 milions d'euros. En l'acumulat de l'any –gener i febrer-, les exportacions catalanes sumen 13.713,2 milions d'euros, el que suposa un increment del 18,2% en comparació amb els dos primers mesos de l'exercici anterior. 

A banda del creixement de les exportacions, les compres de productes procedents de l'estranger també es van incrementar. A Catalunya, les importacions durant el mes de febrer van arribar als 8.780,3 milions d'euros, un 25,8% més en termes interanuals i un 11,5% més en comparació amb el gener. Així, el saldo comercial a Catalunya –diferència entre exportacions i importacions- es manté deficitari, amb una diferència de 630,1 milions d'euros.

Avui et destaquem
El més llegit