Grues de transport de contenidors al Moll Prat del Port de Barcelona
Grues de transport de contenidors al Moll Prat del Port de Barcelona

Les exportacions catalanes trenquen tots els rècords al setembre

Catalunya registra el millor tercer trimestre i les millors xifres acumulades en els nou primers mesos de l'any

Les exportacions de les empreses catalanes de nou han trencat tots els rècords històrics aquest mes de setembre, segons les xifres publicades aquest dimarts pel Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat. Les vendes a l'estranger al setembre s'han situat en 6.073 milions d'euros, amb un increment del 5,68% en relació amb al setembre de l'any passat. Amb aquestes xifres, Catalunya registra el millor mes de setembre de la seva història, el millor tercer trimestre i també les millors xifres de vendes a l'exterior dels primers nou mesos de l'any. Les exportacions en el tercer trimestre s'han situat en 17.037 milions, amb un increment del 6,20% en relació amb l'any passat, i en l'acumulat de l'any les empreses catalanes sumen unes vendes de 52.677 milions d'euros, un 8,4% més que el mateix període del 2016.

Rècord d'exportacions i de dèficit comercial

Al conjunt de l'Estat, el dèficit comercial ha arribat als 18.562 milions d'euros entre gener i setembre, la qual cosa suposa un increment del 40,3% respecte a l'any anterior i el tercer millor registre en aquest període des de 1997, només superat el 2013 i 2016.

Entre gener i setembre les exportacions han repuntat un 9,1%, fins als 205.560 milions d'euros, nou màxim històric, segons el ministeri. No obstant això, aquest increment de les exportacions, que han registrat millor evolució que les del conjunt de la zona euro i de la UE, no ha permès compensar l'important avanç de les importacions, que han repuntat en aquest mateix període un 11,1%, fins a aconseguir els 224.121 milions d'euros. Així, la taxa de cobertura -exportacions sobre importacions- s'ha situat en el 91,7% fins a setembre, el tercer millor registre de tota la sèrie històrica.

Més informació
Les exportacions catalanes marquen el seu millor agost
L'estiu frena les exportacions catalanes
Les exportacions catalanes creixen un 9,5%
Avui et destaquem
El més llegit