Catalunya exporta un 80% de la fruita a mercats estrangers

La fira Fruit Attraction de Madrid reuneix vora 300 empreses mediterrànies dedicades a la producció de fruita i verdura

Les exportacions catalanes de fruita el 2017 s'han situat en 972.390 tones | iStock Les exportacions catalanes de fruita el 2017 s'han situat en 972.390 tones | iStock

Catalunya exporta un 80% de la fruita que produeix. Les exportacions catalanes de fruita el 2017 s'han situat en 972.390 tones i en un total de 908,66 milions d'euros. 

Més info: La fruita catalana es ven a Berlín

Precisament per això, un total de 110 empreses hortofructícoles catalanes participaran a la fira Fruit Attraction de Madrid, que se celebra des d'aquest dimarts al dijous i que comptarà amb l'assistència de la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà.

D'aquestes 110 empreses, la Generalitat n'organitza la participació de 41 sota la marca Catalunya, i entre elles figuren Actel Grup, Afrucat, Mercabarna, Fruits de Ponent, Sando, Viyefruit, Girona Fruits, Grup Fruiter i Laumont, entre d'altres, ha informat la Conselleria d'Agricultura aquest dilluns en un comunicat.

160 empreses valencianes

També la fruita valenciana està present a la fira madrilenya, ja que a la cita han assistit més de 160 empreses del País Valencià, de les quals 37 ho han fet en l'expositor instal·lat per la conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. La resta l'han fet en els seus propis estands.

Fruit Attraction és un punt de trobada internacional per als professionals del sector de les fruites i hortalisses on obtindre una visió global del mercat, conéixer les novetats i tendències del sector, consolidar i establir contactes comercials, així com afavorir la formalització de negocis. El certamen s'ha convertit en una plataforma comercial important i amb tendència a continuar augmentant les seues xifres tal com ho demostren el seu constant increment de participació d'expositors i visitants professionals. De fet, està prevista la participació de 1.600 empreses expositores i de 70.000 participants professionals de 120 països.

Més informació
Carburants i fruita fresca escalfen els preus a Catalunya
Les cooperatives preveuen una caiguda de l'11% en la producció de fruita de pinyol
Avui et destaquem
El més llegit