El FEI i CaixaBank finançaran les pimes afectades per la pandèmia

El Fons Europeu d'Inversions assumirà el 75% del risc d'uns préstecs dedicats a les petites i mitjanes empreses de l'Estat

CaixaBank i MicroBank finançaran les pimes de l'Estat amb el suport del FEI | ACN CaixaBank i MicroBank finançaran les pimes de l'Estat amb el suport del FEI | ACN

CaixaBankMicroBank oferiran 500 milions d'euros en préstecs a les petites i mitjanes empreses de l'Estat afectades per la crisi econòmica provocada per la pandèmia. La línia de finançament comptarà amb una garantia del Fons Europeu d'Inversions (FEI), que assumirà el 75% del risc de les concessions, fins a 350 milions d'euros garantits a les entitats bancàries.

L'acord compta amb el suport del Fons Europeu de Garantia, i és part del paquet de rescat de la Unió Europea aprovat per alleugerir l'impacte econòmic de la crisi sociosanitària sobre les petites i mitjanes empreses del continent. El pla compta amb un muntant de 540.000 milions d'euros, i en poden rebre els préstecs fins a 18.000 empreses de l'Estat.

Segons el conseller delegat del FEI, Alain Godard, l'entitat pretén "donar suport a l'economia, promovent el creixement de l'ocupació a Espanya". En un sentit semblant, el conseller delegat de CaixaBank Gonzalo Gortázar ha afegit que la garantia permetrà continuar amb "els plans d'inversió" del banc. Aquesta és una de les "prioritats clau" del Banc Europeu d'Inversions, segons ha apuntat el seu vicepresident Ricardo Mourinho Félix.

Més informació
CaixaBank finança el parc eòlic marí més gran del món
Segueixen les sortides per l'ERO de CaixaBank: 2.700 empleats marxen al gener
La fusió de Caixabank i Bankia dispara la rendibilitat de la banca a màxims històrics
Avui et destaquem
El més llegit