L'Alimentària recupera el caràcter biennal i se celebrarà el 2022

Fira de Barcelona aposta per traslladar el Fòrum Gastronòmic a l'octubre i celebrar una gran Alimentaria & Hostelco del 4 al 7 d'abril del 2022

La Fira de l'Alimentària es trasllada al 2022 per recuperar el seu caràcter biannual | Cedida La Fira de l'Alimentària es trasllada al 2022 per recuperar el seu caràcter biannual | Cedida

La indústria espanyola d'alimentació, begudes i foodservice tindrà el mes d'octubre d'enguany un important punt de trobada amb la celebració del Gastronomic Forum Barcelona, que prepara una edició especial reforçada amb la prevista participació d'algunes empreses expositores d'Alimentaria & Hostelco, que finalment se celebrarà el mes d'abril del 2022, segons informa Fira de Barcelona en un comunicat. La fira decideix traslladar-se a l'any vinent "quan es preveu una situació més favorable per a la participació de companyies i professionals nacionals i internacionals, que permeti dur a terme de nou un gran esdeveniment". A més, Gastronomic Forum Barcelona tindrà lloc en les mateixes dates que Alimentaria FoodTech, saló sobre transformació i conservació d'aliments, en una setmana dedicada a la sostenibilitat alimentària coincidint amb la celebració de Barcelona com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.

Gastronomic Forum Barcelona serà enguany l'esdeveniment referent per a la indústria de l'alimentació i la gastronomia del país, amb l'objectiu de contribuir a la dinamització del sector. L'esdeveniment, organitzat per Fira de Barcelona, a través de la societat Alimentaria Exhibitions, treballa en una edició que tindrà lloc del 18 al 20 d'octubre al recinte de Montjuïc, i que ampliarà el seu format habitual sumant a la seva oferta els expositors d'Alimentaria & Hostelco que tinguin interès a participar enguany en un esdeveniment del sector de caràcter nacional. D'aquesta manera, a més dels habituals petits productors del sector primari i de l'artesania alimentària, podrà reunir una major representació d'empreses de foodservice, equipament, serveis i distribució.

En aquest sentit, després d'avaluar l'evolució de la pandèmia, les restriccions de mobilitat internacional i consultar a empreses expositores, la institució firal ha decidit potenciar aquest esdeveniment a la tardor i optar per celebrar una gran Alimentaria & Hostelco del 4 al 7 d'abril del 2022, recuperant així la seva periodicitat biennal en anys parells i garantint els seus habituals nivells de participació i assistència internacional.

El director general d'Alimentaria Exhibitions, J. Antonio Valls, assegura que “volem apostar per una Alimentaria el 2022 amb unes dimensions i participació que impulsin de nou el negoci internacional i que al costat d’Hostelco mantinguin la qualitat i proposta de valor d'edicions anteriors, que l'han situat com a referent global de la indústria”. No obstant això, precisa que “tota aquella empresa nacional que hagués desitjat participar enguany a Alimentaria & Hostelco té ara l'oportunitat de fer-ho al Gastronomic Forum Barcelona, en una edició especial que el situarà entre els grans esdeveniments alimentaris i gastronòmics del país”.

Més informació
"Fires presencials com el MWC, Alimentaria o l'ISE són insubstituïbles"
Fòrum Gastronòmic: Tornar a les arrels, però amb l'art d'El Bulli
Avui et destaquem
El més llegit