La fira internacional de la logística arriba a Barcelona amb el SIL 2024

L’edició d’aquest any estarà enfocada en tres grans pilars com són la generació de negoci entre les empreses assistents, el 'networking' i l’intercanvi de coneixements

La fira internacional de la logística arriba a Barcelona amb el SIL 2024 | Cedida La fira internacional de la logística arriba a Barcelona amb el SIL 2024 | Cedida

En un món cada vegada més interconnectat, la logística emergeix com un element vital. Des de la gestió eficient de la cadena de subministrament, fins a l’optimització de rutes de transport, la logística juga un paper fonamental en la fluïdesa i eficàcia de les operacions comercials a escala mundial. Estem parlant del 10% del PIB i de més de 2.300 milions d’euros d’inversió a Espanya. Són xifres de vertigen que marquen un sector clau per a tota la societat.

Des del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) s’impulsa una vegada més el Saló Internacional de Logística (SIL) la fira de referència internacional del sector Logístic, Transport, Intralogística i Supply Chain. Tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 de juny al pavelló 8 del recinte Plaça Espanya-Montjuïc de Fira de Barcelona. L’edició d’aquest any estarà enfocada en tres grans pilars com són la generació de negoci entre les empreses assistents, el networking i l’intercanvi de coneixements.

L'edició comptarà amb la participació de 650 empreses i una destacada presència internacional del 35%, amb delegats de països com Alemanya, Mèxic, Itàlia, Colòmbia, el Japó, França, República Txeca, el Regne Unit, l'Argentina, Països Baixos, Turquia, Finlàndia, UK, Portugal, Bèlgica, el Perú, Andorra, l'Aràbia Saudita, l'Uruguai i Grècia. A més, comptarà amb la representació més gran de comunitats autònomes que ha tingut mai; estaran presents Aragó, Euskadi, Extremadura, Galícia, Múrcia, Canàries, Castella i Lleó i Catalunya.

Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB i president del SIL, assegura que "el SIL és l'única fira que agrupa tota cadena de valor del sector logístic, per això, es tracta d'una cita clau per impulsar la transformació d'aquesta indústria. Estem molt orgullosos d'organitzar aquest gran esdeveniment internacional, que any rere any genera un major interès".

Tendències i reptes del sector logístic al SIL International Knowledge

A través del SIL International Knowledge es fomentarà l’intercanvi de coneixement, un espai que oferirà la participació de més de 320 experts internacionals que tractaran els desafiaments i les preocupacions actuals que tenen les empreses logístiques. Directors i responsables d’empreses tan destacades com Unilever, Nestlé, Mercadona, Mahou San Miguel, Procter & Gamble, Condis, Mango, Amazon Web Services, Cepsa Química, Covestro, Revlon, Simon, Frid Ravitch, SEAT, Flamagas, Capsa Food, Almirall, Pascual, Zalando, Henkel Ibérica, entre d’altres, participaran com speakers.

Concretament, el 5 de juny, es tractaran temàtiques com les últimes innovacions en tecnologies i combustibles per reduir les emissions en el transport marítim; la rellevància d'estandarditzar processos i adoptar la digitalització en la indústria; i la sostenibilitat en la gestió de la cadena de subministrament. Al vespre tindrà lloc la Nit de la Logística, al prestigiós Hotel Torre Melina de Barcelona. Aquest esdeveniment de gala no només proporciona una excel·lent oportunitat per al networking entre els líders de la indústria, sinó que també celebra l'excel·lència i la innovació a través dels Premis SIL. Enguany, es reconeixerà el talent jove, el Reskilling, el foment de l'ODS 5, l'emprenedoria i la innovació.

El 6 de juny es debatrà sobre la digitalització del comerç exterior, els desafiaments de la mobilitat sostenible en el transport de llarga distància, l'aplicació de la Intel·ligència Artificial en la transformació de la cadena de subministrament i la logística d'última milla, entre altres temàtiques. I, finalment, el 7 de juny, es realitzaran sessions enfocades en qüestions com l'ecosistema FP de logística a Barcelona, innovacions disruptives en logística, transformació digital i capacitació i IA en logística sanitària.

Cal destacar que, al llarg dels tres dies de congrés, els assistents també podran participar en el BWAW by SIL, el programa de jornades per potenciar la igualtat de gènere en el sector logístic, un àmbit professional tradicionalment molt masculí. El programa destacarà dues sessions diàries per seguir avançant cap a la paritat i donar visibilitat al paper de la dona en la logística.

Un altre dels pilars del saló és el networking d'alta qualitat. A través de la plataforma SIL Platform, que facilita la programació de trobades i promou l'intercanvi de coneixements entre els sectors de la Supply Chain. A més, aquest any, el SIL proporcionarà l'Startup Meeting Area, un espai exclusiu de reunions B2B, on les empreses participants i visitants es relacionaran entre ells, generant oportunitats de negoci. L'esdeveniment també comptarà amb el Job Market Place, una àrea dedicada a la contractació i atracció de talent en col·laboració amb Barcelona Activa, que té com a objectiu connectar empreses amb professionals i que desenvoluparà entrevistes de feina reals.

Blanca Sorigué, directora general del CZFB i del SIL ha posat en relleu que "el nostre principal objectiu és accelerar la innovació en la logística, potenciant la creació de sinergies i noves oportunitats de negoci. El 90% dels visitants del SIL ocupa càrrecs amb capacitat de decisió i de compra dins de les empreses, per tant, això es tradueix en un gran impacte dins del sector".

Per assistir al SIL, cal inscriure's a través del web, on també es podrà seguir tota la informació de manera actualitzada i les darreres novetats de la principal fira internacional del sector logístic.

Més informació
Logística 4.0, sostenibilitat i talent centraran els debats del SIL Knowledge 2024
Biomedical, AENA i la Incubadora Logística 4.0, millors innovacions del SIL 2023
Avui et destaquem
El més llegit