• Economia
  • Foment del Treball crea un grup de treball per evitar operacions especulatives al mercat borsari

Foment del Treball crea un grup de treball per evitar operacions especulatives al mercat borsari

L'equip, que estarà coordinat per Salvador Guillermo, vol analitzar situacions similars a l'afer Grifols

La patronal considera que la regulació del mercat borsari és insuficient | iStock
La patronal considera que la regulació del mercat borsari és insuficient | iStock
Redacción VIA Empresa
Barcelona
23 de Gener de 2024
Act. 23 de Gener de 2024

Foment del Treball ha anunciat la creació d’un grup de treball, integrat dins la comissió de Finançament de la patronal, per evitar operacions especulatives al mercat borsari. La patronal considera que la regulació del mercat borsari és insuficient i la protecció penal de les empreses davant de pràctiques de manipulació molt millorable. L’objectiu de l’espai de treball, liderat per Salvador Guillermo és analitzar la situació de les inversions als mercats secundaris en curt i plantejar mecanismes que ajudin a generar confiança, sempre amb la voluntat d’evitar situacions com l’afer Grifols. 

 

Recentment, Foment del Treball també ha reclamat reforçar les polítiques d'ajudes públiques del govern espanyol perquè s'ajustin a la mitjana europea. Segons detalla, a partir de l'informe de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) sobre aquesta matèria de l'any 2021, l'Estat va destinar 1,69% del PIB, per sota del 2,30% de la Unió Europea. La patronal catalana destaca, d'acord amb aquest document, que Alemanya i França van donar el 3,37% i 2,53%, respectivament. "Aquest pobre nivell d'ajudes" de l'Estat el va situar a la zona baixa del rànquing dels 27. Foment també demana "potenciar" les deduccions fiscals que el 2021 van assolir el 5,61%, mentre que la mitjana europea va arribar al 13,82%.

La patronal presidida per Josep Sánchez Llibre també critica que, malgrat l'augment en polítiques mediambientals i d'eficiència energètica, Espanya va destinar un 41%, quan la mitjana de la Unió Europea va ser del 55%. En aquest sentit, sosté que per reforçar aquest àmbit es faci "mitjançant l'ús d'incentius ad hoc". D'altra banda, Foment subratlla que les ajudes Covid-19 a l'Estat (61,06%), recollides en aquest informe, van ser superiors a la mitjana europea (56,99%), i per sobre de països com ara Alemanya (53,05%). Des del mes de desembre, Foment del Treball té a punt un recurs davant del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg per eliminar l’impost de patrimoni.