Foment s’obre a un compromís social davant una “tardor amenaçadora”

L’Institut d’Estudis Estratègics de Foment del Treball convida a les institucions i societat civil a redefinir les “línies d’actuació prioritàries”

D’esquerra a dreta, Jordi Alberich (coordinador de l’Institut d’Estudis Estratègics), Jordi Casas (cap de gabinet de presidència de Foment del Treball) i l’economista Ana Julia Cura (vocal de l’Institut d’Estudis Estratègics) | FOMENT DEL TREBALL D’esquerra a dreta, Jordi Alberich (coordinador de l’Institut d’Estudis Estratègics), Jordi Casas (cap de gabinet de presidència de Foment del Treball) i l’economista Ana Julia Cura (vocal de l’Institut d’Estudis Estratègics) | FOMENT DEL TREBALL

L’Institut d’Estudis Estratègics (IEEF), el think tank de Foment del Treball, proposa un seguit d’actuacions per afrontar la “tardor amenaçadora” que anticipen els indicadors econòmics. En el seu tercer informe de conjuntura, aposta per recuperar l’autonomia política i l’activitat productiva sense perdre competitivitat ni entrar en un proteccionisme contraproduent. També es mostra disposat a buscar un compromís amb les institucions i la societat civil.

En aquest informe se subratlla que el conflicte a Ucraïna i l'escenari postpandèmic dibuixen un canvi d'època que no suposa el final de la globalització, però sí la seva “necessària adequació a la realitat d'un món l'heterogeneïtat i la complexitat del qual són ja indiscutibles”.

Jordi Alberich: "cal millorar les polítiques públiques, reforçar l'Estat del benestar i promoure el compromís de la societat civil"

Segons el coordinador de l’IEEF, Jordi Alberich, cal “millorar les polítiques públiques, reforçar l'Estat del benestar i promoure el compromís de la societat civil". Per tot això, el think tank de Foment considera que, en els propers mesos, les administracions públiques, l’empresariat i la ciutadania haurien de comprometre’s en unes “línies d’actuació prioritàries”. En aquest sentit, assenyala com a primera prioritat el “repartiment equitatiu de l'impacte de la inflació a través d’ajustos fiscals i d’un pacte de rendes que trobi l'equilibri entre la justícia social, la competitivitat empresarial i la sostenibilitat macroeconòmica”.

Next Generation

L’informe també ressalta la importància dels fons Next Generation per a la reindustrialització del país. “Estem davant la possibilitat de desenvolupar, per primera vegada a la nostra història, una política industrial moderna i ambiciosa”, recalca.

A bada d’Alberich, en la presentació de l’informe també ha intervingut el cap de gabinet de presidència de Foment del Treball, Jordi Casas; i l'economista Ana Julia Cura. S’ha informat que s’està organitzant una trobada a Barcelona de think tanks referents de patronals europees per analitzar la col·laboració entre empresa, societat civil i institucions.

Més informació
La inflació "aombra" la recuperació econòmica, segons Foment
Foment es planta contra el "maltractament" de les inversions a Catalunya
Foment reitera el seu "combat contra el decreixement"
Avui et destaquem
El més llegit