Foment distingeix Botín i Samaranch

Rajoy assisteix a l'entrega de premis de la patronal catalana i demana als empresaris que no traslladin més empreses fora de Catalunya

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, flanquejat pel president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà; pel president de la CEOE, Juan Rosell, i pel delegat del govern espanyol, Enric Millo El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, flanquejat pel president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà; pel president de la CEOE, Juan Rosell, i pel delegat del govern espanyol, Enric Millo

La patronal Foment del Treball ha distingit la presidenta del Santander, Ana Botín, amb la Medalla d'Honor a l'Empresari de l'Any i ha retut homenatge a l'expresident del COI Juan Antonio Samaranch en el 25 aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona.

La principal patronal catalana ha lliurat aquests guardons en un acte que ha presidit el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que ha demanat als empresaris que no traslladin més empreses fora de Catalunya.

Premis

Foment ha reconegut Botín pel seu paper en l'operació financera de l'any, l'adquisició del Banc Popular, si bé l'empresària no ha pogut assistir aquesta nit a la cerimònia, celebrada a la seu de Foment.

En el cas de l'expresident del COI, que va morir l'any 2010, se l'ha distingit amb la Medalla a la Trajectòria Empresarial coincidint amb el 25 aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona. El seu fill, Juan Antonio Samaranch, ha agraït el reconeixement donat al seu pare i ha apel·lat a mantenir la marca Barcelona, Catalunya i Espanya.

Així mateix, Foment ha reconegut amb una Medalla d'Honor Especial al seu expresident Alfredo Molinas pel seu paper en la reconstrucció de Foment en 1977. D'altra banda, Foment ha lliurat també aquesta nit els Premis Carles Ferrer Salat, que han recaigut en la Fundació Repsol, en el cas de la categoria de compromís social.

En la d'R+D+i ha resultat premiada l'associació Barcelona Tech City, per la seva capacitat de potenciar la innovació entre els diferents agents que componen l'ecosistema emprenedor de Barcelona. La multinacional tèxtil Mango ha rebut el premi Carles Ferrer Salat en la categoria de medi ambient per impulsar el desenvolupament sostenible en totes les àrees del seu negoci.

Quant a la categoria d'internacionalització, el premi ha estat per Roca, per l'èxit en la seva estratègia d'internacionalització promoguda des de fa més de 45 anys.

Rajoy i les eleccions

El president del Govern espanyol ha assegurat que confia "en la capacitat dels catalans per encapçalar una profunda rectificació de la deriva" de l'independentisme. En encarar el seu discurs cap a les eleccions del 21D, Rajoy s'ha mostrat "optimista" perquè es propiciï un "retorn a la realitat i a la convivència" i perquè es "reorienti tota l'energia estèrilment malgastada a ocupar-se dels problemes quotidians de les persones".

En la seva intervenció, Rajoy ha assegurat que més enllà del que diguin les urnes el 21D seguirà sent "president de tots". "I amb tots parlaré, però exigiré a tots que respectin el marc que la Constitució i la llei ens imposen a tots", ha assegurat. En una crida a la confiança -també per reiterar que els empresaris no traslladin més empreses fora de Catalunya- Rajoy ha assegurat, de fet, que "l'empenta dels empresaris serà determinant".

Avui et destaquem
El més llegit