Foment només executa un 10% de les inversions urgents promeses a Rodalies per 2014-2016

Les inversions acordades entre les administracions eren per millorar la seguretat del servei de rodalies Renfe

Un tren de Rodalies arribant a l'estació de Girona. ACN Un tren de Rodalies arribant a l'estació de Girona. ACN

El Ministeri de Foment només ha executat un 10% de les inversions urgents que va prometre per a les Rodalies catalanes en el període 2014-2016, segons detalla un informe del Departament de Territori al qual ha tingut accés TV3.

Més info: Rodalies no surt del túnel

En concret, l'administració espanyola es va comprometre amb la catalana a invertir 306 milions d'euros per a obre que el mateix Ministeri considerava prioritàries. Ara, l'informe de Territori rebel·la que només s'han invertit 31,5 milions. Segons les xifres que ha fet públiques la televisió catalana, el 34% del pressupost inicial (104 milions d'euros) es correspon amb obres adjudicades però no acabades. Gairebé un 40% de la inversió està en fase de projecte. I el 24% restant encara està pendent d'assignar-se.

Altres dades de l'informe posen de manifest que a les estacions s'hi destinaven 91 milions, i que, ara com ara, poc més de 18 s'han materialitzat en millores del funcionament.

Pel que fa a renovació de vies i instal·lacions de seguretat, la inversió no arriba ni a l'1% del pressupostat, segons el mateix informe.

Més informació
1.009 milions d'euros per a Rodalies i Regionals
Avui et destaquem
El més llegit