Foment recorrerà la sentència per no indemnitzar Abertis

El jutge dóna la raó a la companyia en l'assumpte de les compensacions per trànsit garantit

El Ministeri de Foment recorrerà davant del Tribunal Suprem la sentència de la sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Madrid que l'obliga a indemnitzar Acesa, participada per Abertis. Foment no comparteix el criteri del tribunal segons el qual el dret a cobrament pretès per Acesa s'ha de comptabilitzar com a actiu financer. Acesa és titular de la concessió per a la construcció, conservació i explotació de les autopistes AP-7 i AP-2. Foment recorda que la sentència no entra a considerar la naturalesa dels saldos anuals que s'han de comptabilitzar a cada exercici, perquè el tribunal no es considera competent per fer-ho.

El Ministeri també recorda que aquest tema està actualment pendent de resolució del Tribunal Suprem, d'un recurs contenciós administratiu presentat per Acesa el juny del 2015. Segons el govern espanyol, la resolució d'aquest recurs ha permetre superar els dubtes sobre la manera de calcular el saldo de compensació establert al Reial Decret 457/2006, en què es va establir la modificació de la concessió de l'AP-7 derivada de la construcció d'un seguit d'obres d'ampliació de capacitat de l'autopista.

Cal recordar que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha emès una sentència favorable a la interpretació d'Abertis sobre els comptes de l'exercici del 2011 on la gestora d'infraestructures defensava la necessitat d'unes compensacions sobre el trànsit garantit que havia d'assumir el Ministeri de Foment. La delegació del govern espanyol en les societats concessionàries d'autopistes propietat del Ministeri de Foment va anunciar que no faria efectives les compensacions que demanava Acesa, participada per Abertis, ni la seva corresponent actualització financera com a part del conveni i també discrepava del tractament comptable que feia Abertis de les inversions realitzades.
Avui et destaquem
El més llegit