Foment del Treball anticipa les eleccions i Josep Sánchez Llibre es tornarà a presentar

Els comicis s'havien de celebrar al setembre, però s'avancen al juliol

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre | Cedida El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre | Cedida

Foment del Treball celebrarà eleccions al juliol. Així ho ha comunicat la patronal, qui ha assegurat que l'actual president, Josep Sánchez Llibre, es tornarà a presentar. Tal com estableix el reglament de Foment del Treball, el president proposarà la convocatòria d'eleccions en una reunió de la Junta, que se celebrarà el pròxim dilluns 13 de juny. És aleshores quan la convocatòria s'oficialitzarà. De moment es desconeix la data dels comicis, si bé tot apunta que se celebraran durant el juliol –en un principi havien de ser al setembre-. Segons ha detallat l'ACN, la proposta de Sánchez Llibre és avançar les eleccions per la complexa conjuntura econòmica i la necessitat de l'empresariat de comptar amb un full de ruta per encarar-la.

Sánchez Llibre va accedir al càrrec el 2018 en substitució de Joaquim Gay de Montellà. L'actual president optarà així al segon i últim mandat, tal com preveuen els estatuts de Foment. Cada mandat té una durada de quatre anys.

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha justificat l'avançament electoral per la "incertesa econòmica". "És possible que durant el segon semestre de l'any ens vingui un huracà des del vessant econòmic", ha assegurat Sánchez Llibre". "Les eleccions són per estar més forts, per tenir una estratègia determinada per mantenir la competitivitat de les nostres companyies i per fer front a una situació econòmica adversa", ha afegit.

En aquesta línia, ha recordat que les previsions econòmiques estimen una inflació elevada pel 2022. "Hem d'estar preparats i buscar la màxima complicitat per una tardor calenta", ha apuntat Sánchez Llibre.

Avui et destaquem
El més llegit