Foment del Treball i Pimec pacten una llista patronal unitària per les eleccions de la Cambra 2023

Les dues patronals aportaran tres membres cada una en un pacte 'in extremis' que ha volgut ser consensuat i que es repartirà de forma equitativa

El president del Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre i el president de Pimec, Antoni Cañete | EP El president del Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre i el president de Pimec, Antoni Cañete | EP

Foment del Treball i Pimec han anunciat el pacte d'una llista conjunta per concórrer a les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona, que se celebraran el pròxim 20 de setembre de 2023. Les dues patronals aportaran tres membres cada una que determinaran quins són els sis representants en el proper Ple de la Cambra. Cal destacar que en els comicis anteriors, hi havia quatre representants de Pimec i dos de Foment.

Per part de Foment, s'ha inclòs en la llista la CEO de Copisa, Anna Cornadó; el soci director de PWC Ignasi Marull; i el president executiu de Fluidra, Eloi Planes. Per Pimec, seran la sòcia-fundadora d'Emma Gumbert; la directora corporativa de Font Packaging Group, Martina Font; i el president i conseller delegat de Moventia, Miquel Martí.

La nova llista suposa renovar a quatre dels sis membres escollits a proposta de la patronal i només repeteixen Anna Cornadí i Martina Font. Qui acaba el mandat són Jaume Roura (Foment), Anna de Quirós, Emili Rousaud i José María Torres (Pimec).

Més info: Estratègia de silenci entre els candidats a la Cambra de Barcelona

Fonts de la junta directiva de Foment del Treball van indicar a VIA Empresa fa setmanes que aquesta patronal no s’implicaria directament en aquestes electoral perquè no és la seva “batalla”. Sánchez Llibre es va desmarcar des del primer moment d’una possible llista unitària que comptés amb el suport de les dues principals patronals. Mentre que un dels primers noms que es van posar sobre la taula en l’intent fracassat de consensuar una llista unitària va ser el d’Emili Rousaud, un dels vicepresidents de Pimec i conseller delegat de la comercialitzadora elèctrica Factorenergia. Sembla que, al final, hi ha hagut un canvi de plans per les dues parts i s'ha arribat a un pacte in extremis.

Més info: Eines de País presenta els candidats a la Cambra de Terrassa

Precisament, aquest dimecres també es donarà a conèixer la candidatura d'Eines de País, amb el nom d'Un Pas Més, guanyadora de les darreres eleccions i que compta amb el suport de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). L'equip està liderat per l'actual presidenta, Mònica Roca, i el vicepresident Toni Fitó i compta amb la presència de l'expresident de la Cambra Joan Canadell. Entre els membres de la candidatura destaca l'exsecretari general d'ERC Joan Puigcercós.

Amb aquests comicis es renovaran els òrgans de govern de la corporació i es farà efectiva la nova composició del Ple, amb 52 vocalies escollides per sufragi, 6 designades per organitzacions empresarials i respecte a les eleccions del 2019, les “cadires de plata”, o sigui, els llocs reservats a les empreses de més aportació, passen de 14 a només dues. En total, l'òrgan estarà format per 60 membres.

Més informació
Joan Canadell es presentarà a les eleccions de la Cambra
Avui et destaquem
El més llegit