Foment creu que cal prioritzar l'ocupació als salaris

La patronal espera que amb l'actual ritme de creixement es pot assolir la xifra de l’objectiu de dèficit del 3,1% al 2017

Foment del Treball valora les darreres dades de l'atur Foment del Treball valora les darreres dades de l'atur

Foment del Treball considera que les previsions de creixement sostingut de l'economia estatal confirmen que "cal prioritzar la creació d'ocupació davant els salaris". Segons la patronal, els indicadors més rellevants de l'economia espanyola i catalana continuen mostrant una fortalesa "notable" i són el reflex d'un creixement "sostingut i robust" basat en el comportament de la demanda interna i en el consum.

L'entitat ha valorat les dades d'ocupació del mes d'agost i ha arribat a la conclusió que tot i aquests resultat, la creació de llocs de feina a Catalunya ha estat continuada des del quart trimestre de l'any 2013, fins a situar l'atur al 13,2%. Al conjunt de l'Estat la xifra arriba al 17,2%.

També es posa l'accent en el turisme, que segons l'entitat ha registrat rècord històric amb 46,9 milions de visitants (11,2 a Catalunya, el 24,3% del total), fins al mes de juliol. A més, afegeix la patronal, l'Índex de Confiança del Consumidor ha assolit el registre "més alt" de 108,8 punts. 

La patronal fa notar en el seu anàlisi que hi ha "incerteses derivades dels factors polítics", però opina que tot i això "és el moment de donar suport a les noves empreses i projectes emprenedors per tal de generar més ocupació", un factor "essencial" per mantenir l'activitat econòmica i el consum.

Més informació
El mediador de l'estiba arbitrarà el conflicte al Prat
El Govern promet 1.800 MEUR a la indústria
El Congrés torna a debatre la liberalització de l'estiba
Avui et destaquem
El més llegit