Foodcoop, el primer supermercat cooperatiu a Barcelona, arriba des de Nova York

Un grup de socis i sòcies posen en marxa un supermercat cooperatiu a la capital catalana

Foodcoop, el primer supermercat cooperatiu a Barcelona, arriba des de Nova York | Cedida Foodcoop, el primer supermercat cooperatiu a Barcelona, arriba des de Nova York | Cedida

Basat en el model de supermercat del barri de Brooklyn, a Nova York, un grup d'emprenedors catalans han obert a Barcelona el primer Foodcoop, un espai de compra cooperatiu i participatiu. D'aquesta forma, les més de 450 sòcies que s’han sumat ja a aquesta iniciativa sense ànim de lucre podran començar a omplir les seves cistelles de la compra al local que han llogat i reformat al passatge d’Aragó número 9, a l’Eixample Esquerra de Barcelona. Es materialitza així la voluntat del col·lectiu impulsor, que va començar a traçar el projecte fa gairebé quatre anys, per facilitar el consum responsable i transformador a la ciutat.  

L’objectiu de Foodcoop BCN és que la majoria de comandes es facin directament al productor o fabricant. L’establiment oferirà una àmplia gamma de productes que permetrà donar resposta a les necessitats d’una llar quant a alimentació, higiene i neteja. Com expliquen al Diari ARA, "als prestatges de Foodcoop hi haurà de tot menys peix fresc, que, per les dificultats logístiques, es deixa fora del projecte. Sí que s'hi podrà comprar aliments secs, verdura, carn fresca i productes d'higiene i neteja. Quan tot rodi com s'espera, hi haurà un miler de marques".

Avui et destaquem
El més llegit