Forta recuperació de les vendes a les grans superfícies de Catalunya

Les vendes a les grans superfícies de Catalunya augmenten un 19,6% interanual el novembre

Augment de les vendes a les grans superfícies catalanes | iStock Augment de les vendes a les grans superfícies catalanes | iStock

Malgrat que els resultats encara són inferiors al 2019, any anterior a la pandèmia, les grans superfícies catalanes estan recuperant els volums de vendes a marxes doblades. Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), la vendes en aquests establiments van créixer un 19,6% en el mes de novembre respecte al mateix període de l’any 2020. Es tracta d'un increment que no es registrava des del mes de maig i que s'ha vist impulsat per les vendes dels productes no alimentaris, amb un augment del 36,4%, ja que l'alimentació ha crescut un 4,9%.

Si es compara amb els resultats anteriors a la pandèmia, l'índex del novembre de l'any passat (106,4) és encara inferior al del mateix mes del 2019 (109,5). Però pel que fa a l'índex de l'alimentació (118,5) sí que és més elevat que el de fa dos anys (103,1). El  de la resta de productes (97,6), però, encara no ha assolit el nivell de l'índex del novembre del 2019 (114,1).

En l'acumulat dels primers onze mesos de l'any, la variació interanual de l'índex ha estat positiva per primera vegada en el 2021, gràcies als forts augments dels mesos de març, abril, maig i novembre, que han compensat els altres mesos amb variacions de signe negatiu.

Més informació
El retail català supera les vendes anteriors a la pandèmia
Avui et destaquem
El més llegit