GBfoods quaduplica el negoci a Àfrica comprant marques líder

El grup propietari de Gallina Blanca preveu facturar 1.000 milions d'euros l'any vinent després de les adquisicions

Jumbo de GBfoods és conegut com l'Avecrem africà
Jumbo de GBfoods és conegut com l'Avecrem africà
GBfoods i el fons d'inversió privat Helios Investment Partners, amb seus a Londres, Lagos i Nairobi, s'han unit en la joint venture GBfoods Africa Holdco per adquirir de forma conjunta actius i marques líders a l'Àfrica, amb el que la multinacional catalana cuadriplicarà el seu negoci al continent i espera facturar 1.000 milions d'euros l'any que ve.

En concret, GBfoods Africa Holdco s'ha fet ja amb actius de diverses companyies africanes, incloent Jumbo -conegut com l'Avecrem africà-, els tomàquets Gino i Pomo, i la llet en pols i maionesa Jago, a més de la distribució a Àfrica de la maionesa Bama, ha informat GBfoods en un comunicat.

El conseller delegat de GBfoods, Ignasi Ricou, ha destacat que aquesta operació permet a la multinacional introduir-se en noves categories estratègiques: "A partir d'ara podem dir amb orgull que GBfoods ha doblat el nombre de consumidors a Àfrica, passant a formar part de l'alimentació diària de milions d'africans".

L'acord també inclou l'adquisició de tres plantes de producció a l'Àfrica, una a Ghana i dues a Nigèria, i la incorporació de més de 600 treballadors de diferents nacionalitats, creant una companyia panafricana líder en productes culinaris amb presència en més de 30 països d'Àfrica.

Fins ara la multinacional estava present en 28 països d'Àfrica i Orient Mitjà, que aportaven prop del 20% de la xifra de negoci del grup, amb el que l'ampliació de productes i la compra d'actius li permetrà ampliar la seva presència a Àfrica.

GBfoods, propietària de marques com a Gallina Blanca, Avecrem i Yatekomo, compte actualment amb més de 450 col·laboradors a Àfrica i dues plantes pròpies de producció situades a Algèria i el Senegal, i fabrica més de 4.000 milions de pastilles Jumbo anuals amb destinació a aquest mercat.

El Grup compta amb una facturació de 627 milions d'euros i una plantilla de 1.800 persones, i és present amb els seus productes d'alimentació diària a Espanya, Itàlia, Holanda, Rússia, exrepúbliques soviètiques i en 28 països del continent africà i Orient Mitjà. La família Carulla gestiona Gallina Blanca a través del grup Agrolimen i el 2012 es van fer amb el total de la companyia en adquirir el 25% que encara estava en mans de la italiana Findim.

Avui et destaquem
Comentaris