Generalitat i UE critiquen el retard del Corredor Mediterrani

La Unió Europea insta els governs de Pere Aragonès i Pedro Sánchez a identificar els “problemes reals” que frenen les grans infraestructures ferroviàries

Un tram del Corredor Mediterrani | ACN Un tram del Corredor Mediterrani | ACN

La Generalitat no és l’única administració que dona pressa al govern central perquè acceleri les obres del Corredor Mediterrani. Aquest dimecres a Barcelona, la coordinadora de la Unió Europea pel que fa a aquesta infraestructura ferroviària, Iveta Radičová, va instar als executius de Pere Aragonès i Pedro Sánchez a posar-se d'acord perquè s'enllesteixi com més aviat millor. “Quin problema hi ha?”, es a preguntar.

En la reunió de la Mesa Estratègica del Corredor del Mediterrani, Radičová va indicar que sovint sorgeixen “diferències de prioritats” entre els governs estatals i regionals que frenen la realització de grans infraestructures. Per això, va demanar que s’identifiquen els “problemes reals” que impedeixen que s’acabi d’una vegada el Corredor Mediterrani.

Els representants de la Generalitat van subratllar que el govern espanyol ha invertit 64.000 milions d’euros en l’alta velocitat arreu de l’Estat sense unir Barcelona i València, quan són la segona i tercera ciutats més importants. També van recordar que la UE sempre ha concebut una doble via exclusiva per a mercaderies en aquest corredor, si bé l'executiu espanyol no ho veu així.

Aquesta doble via per a mercaderies reduiria el trànsit de camions de gran tonatge i, en conseqüència la contaminació, a banda que facilitaria la exportació.

Entre els assistents al acte hi havia els consellers Victòria Alsina i Jordi Puigneró.

Més informació
Ana Berenguer: “Posar dates al Corredor Mediterrani seria defraudar constantment”
L'empresariat espanyol clama per la finalització del Corredor Mediterrani
Avui et destaquem
El més llegit