German Cid deixa la presidència de Comertia

El successor interí del president de Casa Viva al capdavant de l'associació empresarial serà David Sánchez, fundador de Dormity

El president de Comertia, German Cid | Cedida El president de Comertia, German Cid | Cedida

German Cid ha anunciat la seva dimissió com a president de Comertia. El substituirà el fundador i director general de Dormity, David Sánchez, fins el juny, quan el càrrec se sotmetrà a votació en l'assemblea anual de socis de l'associació empresarial. El propietari i president de Casa Viva atribueix la seva decisió d'abandonar Comertia a motius personals. 

Així, ha anticipat uns mesos un anunci que ja va fer: que no tornaria a optar a la presidència de l'associació de comerciants en les properes eleccions. Cid va accedir al càrrec de Comertia l'any 2018 per agafar el relleu de Joan Carles Calbet, director general d'Electro Calbet. Els dos objectius que es va marcar quan va accedir a la presidència van ser impulsar la digitalització i la successió familiar de les empreses del sector. 

En aquest sentit, en el temps que ha liderat l'entitat ha creat Comertia Joves, un espai reservat a les noves generacions del retail. A més, ha traslladat les oficines de l'associació a l'edifici de la Cambra de Comerç de Barcelona i recentment ha impulsat la seva adhesió a Foment del Treball.  

Més info: Cid: "El 'Black Friday' fa baixar massa els marges"

Per la seva banda, Dormity fa vuit anys que es va adherir a Comertia, i el seu director general n'és membre de la junta directiva des del 2014. Així, la junta directiva de l'organització empresarial tindrà Sánchez de president interí fins al juny, quan es votarà per decidir si segueix en el càrrec. Els vicepresidents són Calbet i Ignasi Pietx (Artyplan); el secretari, Domingo Obradors (Macson); i el tresorer continua essent Lluís Vendrell (Unión Suiza).

German Cid mantindrà un lloc a la junta directiva com a vocal, juntament amb Mònica Algàs (Boboli), Lluís de Buen (Fishhh!), Josep Ametller (Casa Ametller), Jordi Querol (Unipreus), Silvio Elias de Gispert (Veritas) i Sergi Martín Abellà (Perfumeries Facial).  

Avui et destaquem
El més llegit