El Govern paga 211 milions d'ajudes directes de la PAC

En concret, corresponen a les ajudes de pagament bàsic, pagament del 'greening', complement de joves i les ajudes del règim de petits agricultors

La consellera de Acción Climática, Alimentación y Agenda Rural, Teresa Jordà | ACN La consellera de Acción Climática, Alimentación y Agenda Rural, Teresa Jordà | ACN

La Conselleria d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat ha fet efectiu aquest divendres el pagament de 211 milions d'euros d'ajudes directes dissociades de la Política Agrària Comuna (PAC) sol·licitades aquest any 2021 a través de la declaració única. En concret, corresponen a les ajudes de pagament bàsic, pagament del greening, complement de joves i les ajudes del règim de petits agricultors, segons un comunicat del Govern d'aquest divendres.

D'aquesta manera, 31.995 beneficiaris rebran el 95 % de l'import de les ajudes directes sol·licitades, per un import global de 206,7 milions; mentre que 6.557 beneficiaris rebran el 100 % de l'ajuda del règim de petit agricultor, per 4,4 milions d'euros d'import global.

Segons ha assenyalat la Generalitat, Catalunya "és la primera comunitat autònoma que paga el 95% de l'ajuda el primer dia hàbil en la pràctica totalitat dels expedients". El 5% restant de l'import de les ajudes directes dissociades es pagarà en el primer semestre de 2022, "una vegada s'analitzin els límits pressupostaris".

Més informació
El Govern dedica 24 MEUR a la transició nuclear
El Govern vetarà una empresa militar per als espais de Nissan
Avui et destaquem
El més llegit