El govern espanyol allarga fins al 31 de març els ERTO per covid

El Govern dona un mes de marge per fer la transició de l'ERTO cap a un nou expedient regulat a la reforma laboral

La Ministra de Treball, Yolanda Díaz amb el Ministre de Seguretat Social, José Luís Escrivá | EP La Ministra de Treball, Yolanda Díaz amb el Ministre de Seguretat Social, José Luís Escrivá | EP

El govern espanyol s'ha compromès a allargar fins al 31 de març la vigència dels Expedients Temporals d'Ocupació (ERTO). Amb aquesta pròrroga, el govern ha donat un mes més a les empreses per cursar nous expedients d'ERTO. La mesura, que s'aprovarà al consell de ministres de dimarts, permetrà iniciar el procés de transició dels ERTO covid cap als de causes econòmiques o de força major que recull la reforma laboral.

Amb l'extensió, es mantenen les condicions per als treballadors però es modifiquen les exoneracions a la Seguretat Social de les empreses, que passen del 80% al 60% on hi hagi plans de formació; al 20% en empreses de més de 10 empleats sense plans de formació; i al 30% en les que tampoc en tinguin però comptin amb menys de 10 treballadors. L'exoneració a la Seguretat Social per a les empreses amb un ERTO per força major serà del 90%.

Així mateix, el govern espanyol activarà dimarts el nou mecanisme RED per al sector de les agències de viatges, que es podrà acollir, així, a proteccions noves sorgides de l'acord de la reforma laboral. En el sector de les agències de viatges, un dels més afectats per la pandèmia, un de cada tres treballadors està en ERTO.

Més informació
Escrivá planteja un ERTO per a sectors "en reestructuració"
Avui et destaquem
El més llegit