El Govern espanyol destina 200 milions d'euros anuals al lloguer de joves

L'ajuda arribarà a 250 euros al mes per a persones d'entre 18 i 35 anys amb rendes inferiors a 23.725 euros a l'any

Raquel Sánchez, ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana | Europa Press Raquel Sánchez, ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana | Europa Press

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha explicat que el Govern espanyol destinarà 200 milions d'euros anuals a l'ajut de 250 euros al mes per al lloguer de joves d'entre 18 i 35 anys amb rendes inferiors a 23.725 euros l'any. En una entrevista aquest dimecres al matí a Onda Cero, Sánchez ha previst que el bo jove tingui entre 40.000 i 50.000 beneficiaris al conjunt de l'Estat espanyol.

Està previst que l'ajut tingui una durada de dos anys amb la qual cosa el Govern espanyol hi destinarà 400 milions d'euros en total. D'altra banda, la titular de Transports ha xifrat en 150.000 els pisos de grans propietaris que siguin persones jurídiques, que són els que es podrien veure obligats a rebaixar preus als llogaters.

Sánchez ha afirmat que la llei estatal d'habitatge pactada entre PSOE i Unides Podem no fa un "intervencionisme radical" i ha enviat un "missatge de tranquil·litat" als propietaris. La titular de Transports ha insistit que Espanya seguirà sent "atractiva" per als inversors. A més, la ministra ha dit que la llei tampoc és intervencionista amb les autonomies i no envaeix competències.

Més informació
La llei per a contenir el preu del lloguer, un any després
Els joves catalans destinen el 119% del seu sou al lloguer
Avui et destaquem
El més llegit