El Govern espanyol aprova els pressupostos generals

La xifra proposada per l'any 2022 és de 40.000 milions d'euros d'inversió pública

La Ministra d'Hisenda del Govern espanyol, Maria Jesúus Montero La Ministra d'Hisenda del Govern espanyol, Maria Jesúus Montero

El Govern espanyol ha aprovat aquest dijous en un Consell de Ministres extraordinari els pressupostos generals de l'Estat per al 2022 que inclouen 40.000 milions d'euros d'inversió pública. La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha destacat que es tracta d'una xifra rècord, ja que la inversió "no havia assolit mai tal magnitud". A més, els comptes públics també inclouen la "major despesa social de la història" amb 248.391 milions d'euros.

En roda de premsa al Palau de la Moncloa, Montero ha destacat que els PGE fan la "major aposta realitzada fins ara" en polítiques per a la joventut amb 12.550 milions d'euros -gairebé el doble que el 2021- amb una despesa en beques de 2.199 milions d'euros així com l'ajuda al lloguer o el bo cultural.

D'altra banda, Montero ha concretat que els comptes incorporen 27.633 milions d'euros dels fons europeus, un 3,8% més que l'any passat. La titular d'Hisenda ha insistit que els pressupostos són "extraordinaris".

Més informació
Pressupostos i eleccions, prohibit a la premsa
Pressupostos 2020: Govern i comuns pacten més despesa i inversions
Avui et destaquem
El més llegit