El Govern espanyol revocarà l'impost al sol

L’autoconsum elèctric es regularà per decret abans que acabi l’any

Habitatges amb plaques solars Habitatges amb plaques solars

El Govern espanyol vol suprimir l’impost al sol mitjançant una nova regulació de l’autoconsum elèctric. Aquesta mesura es portarà a terme mitjançant el reial decret sobre accés i connexió que el Govern ha de dictar abans que finalitzi l’any, sempre que no tiri endavant la llei que estan tramitant les Corts. No obstant això, la regulació mitjançant la llei segueix sent l’opció preferida per l’Executiu.

Segons ha assenyalat la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, la millor opció és que prosperi la proposició de llei que es va aprovar el passat mes de maig per tots els grups parlamentaris excepte el PP, perquè d’aquesta manera s’aconseguiria un suport transversal. Tanmateix, es tracta d’una mesura que s’ha de regular abans que acabi el 2018, i si la mesura parlamentària s’endarrerís, el decret llei podria ser una opció.

En aquest sentit, la ministra ha explicat que el decret ha de garantir la connexió de tota la nova potència renovable i que, per tant, és un bon context perquè s’afegeixi la regulació de l’autoconsum. Ribera ha afegit que això suposarà un compromís del Partit Socialista d’eliminar les traves burocràtiques i l’impost al sol.

Més informació
Autoconsum: la solució per reduir la factura d’energia
Impost al sol
L'Estat regula l'autoconsum per "impulsar les renovables"
Avui et destaquem
El més llegit