El Govern subvenciona el lideratge femení en l'àmbit digital

Les ajudes seran de pagaments d'entre 15.000 i 35.000 euros a aquelles empreses que tinguin com a mínim una dona a la cúpula directiva

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró presenta la convocatòria en un acte a la Casa Llotja de Mar | ACN El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró presenta la convocatòria en un acte a la Casa Llotja de Mar | ACN

El Departament de Polítiques Digitals ha anunciat la setena convocatòria dels Premis DonaTIC i la convocatòria de subvencions per impulsar l’emprenedoria i el lideratge femení en l’àmbit digital, que preveuen pagaments d'entre 15.000 i 35.000 euros. El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha assegurat en un acte a la Casa Llotja de Mar que "la revolució digital no pot ser que només la facin els homes, ha de ser un lideratge compartit". Per la seva banda, la directora general de Societat Digital, Joana Barbany ha lamentat que “les dones no estan acostumades a presentar-se a premis" i ha demanat que ho facin.

Des del 20 de març fins al 19 de maig es podran presentar les candidatures als Premis DonaTIC i a partir del 24 de març fins el 23 d’abril, es podran presentar les sol·licituds per demanar les subvencions, que seran d’un mínim de 15.000 euros i un màxim de 35.000 euros. Joana Barbany ha remarcat la importància dels premis, que tenen per "objectiu visibilitzar les dones TIC perquè siguin referents". Segons ella, és important que les dones es presentin a premis perquè vegin que poden tenir aspiracions més elevades. Segons ha explicat el conseller Jordi Puigneró, "hi ha un 30% de dones TIC i un 55% dins de la conselleria". 

Els premis tenen el doble objectiu de reconèixer el paper de les dones en el món de les noves tecnologies, i oferir referents a les nenes i adolescents que dubten si dedicar-se a la ciència, tecnologia, enginyeria o matemàtiques. Les participants ho podran fer en un total de vuit categories i dues subcategories: emprenedora, empresària, professional, acadèmica/investigadora, divulgadora, revelació, estudiant TIC (es divideix en Universitària i FP) i iniciatives referents (dividit entre empresa/entitat i centre formatiu/institució). El lliurament dels guardons es farà el 13 d’octubre, ja que el Dia d’Ada Lovelace -dia de la primera programadora informàtica-, cau en festiu.

Els criteris que es tindran en compte per determinar la quantia de les subvencions són: el cost del projecte, els altres ajuts rebuts, la puntuació obtinguda pels criteris de valoració i les disponibilitats pressupostàries. Per poder participar les empreses han de tenir un mínim d’una dona a l'equip fundador i ser una companyia amb potencial de creixement i base tecnològica establerta a Catalunya, amb més d’un any i menys de 3 anys de vida des de la seva constitució.

Més informació
Michael Page i Women Evolution, unides pel lideratge femení
Desmuntant mites del lideratge femení en les TIC
Avui et destaquem
El més llegit